Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тризуб на Говерлі пошкодила туристка з Києва

Пригода 18131 перегляд

Опубліковано - 10.06.2010 11:38 | Всі новини | Версія для друку

Тризуб на Говерлі пошкодила туристка з Києва
Тризуб на Говерлі пошкодила туристка з Києва
Фрагмент неякісно зробленого державного символу впав на 21-річну повітряну гімнастку Оксану Демиденко

Газета "Сєгодня" розкрила таємницю падіння мармурового Тризуба на Говерлі, який встановили два роки тому за участі екс-президента Віктора Ющенка.

Як пише газета, інцидент на Говерлі стався ще на травневі свята, коли 21-річна повітряна гімнастка Оксана Демиденко відпочивала в горах із друзями.

"8 травня ми з друзями пішли на екскурсію на Говерлу. Вирішили сфотографуватися біля тризуба. Я стала біля нього, легенько обійняла і ... далі нічого не пам'ятаю - втратила свідомість. Коли отямилася, руки і голова вже були забинтованими", - розповіла Оксана.

Друзі доставили її в Яремчанську міськлікарню, там їй зашили рани і діагностували струс мозку. У лікарні Демиденко провела три дні, після чого вирушила до Києва.

У відділенні хірургії Яремчанської лікарні чергова медсестра, звіривши дані по реєстраційному журналу, підтвердила, що з 8 по 10 травня у них на лікуванні перебувала пацієнтка Оксана Демиденко.

Друзі Оксани, які були з нею на Говерлі, розповіли, як усе було. "Оксана навіть не встигла скрикнути! Тризуб просто звалився їй на голову, і вона впала, як підкошена. Ми кинулися до неї, почали приводити до тями. Поряд перебувала інша група туристів, серед них був лікар - він надав Оксані першу допомогу. До лікарні вона дійшла з нашою допомогою своїми ногами", - розповів друг постраждалої гімнастки Стефан Стасенко.

У міліції, дізнавшись від "Сєгодня" про новий поворот історії з тризубом, заявили, що ніхто не буде звинувачувати киянку у руйнуванні пам'ятника.

Як зазначив начальник прес-центру Івано-Франківської облміліції Василь Гультайчук, "тризуб просто халтурно змайстрували, і сувора природа Карпат доконала його". За його словами, таких висновків дійшла комісія з міліції, СБУ, прокуратури і спеців з інженерії, які піднялися на Говерлу для слідства.

"Пошкоджень, які говорили б про навмисне руйнування скульптури, немає. На тризубці є дрібні тріщини, через які він може і далі кришитися. Оксана може навіть подавати позов до суду на Карпатський національний природний парк, щоб отримати компенсацію за шкоду здоров'ю", - зазначив він.

Нагадаємо, що раніше в міліції Івано-Франківської області заявили, що причиною пошкодження скульптурної композиції Тризуб на вершині гори Говерла стали вітер, опади і різкі перепади температури.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пригода»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.