Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий фантастичний роман Марини та Сергія Дяченків “Дика енергія. Лана” та стиль-проект “Дика енергія” Руслани

Суспільне життя Регіон: м.Київ 16994 перегляди

Опубліковано - 16.04.2006 14:02 | Всі новини | Версія для друку

Марина Дяченко - ліворуч від Руслани, Сергій Дяченко - праворуч
Марина Дяченко - ліворуч від Руслани, Сергій Дяченко - праворуч
“Тут люди працюють пікселями. Енергію життя отримають по дротах. Істоти з величезним ротом чатують на самогубців. На вершинах покинутих хмарочосів в’ють гнізда бунтарі, глибоко в закинутому метро живуть люди-кроти, і щодня вагончик канатної дороги вирушає на Завод – легендарне місце, де, кажуть, всі щасливі...”, - читаємо в анотації до книжки. Це роман-метафора, цікавий читачам будь-якого віку, але все ж таки, “Дика енергія” звернена до молоді.

13 квітня в Києві, в приміщенні інституту фізкультури розпочався 28 Європейський конвент наукової фантастики “Єврокон-2006” та Восьмий Київський міжнародний книжковий ярмарок, що триватимуть до 16 квітня включно і завершаться врученням призів “Єврокона-2006”. В рамках цієї події три з половиною дні поспіль відбулися цікаві презентації, прес-конференції, круглі столи, семінари та майстер-класи, зустрічі з письменниками та їхні автограф-сесії.

14 квітня у заповненій вщент актовій залі інституту фізкультури пройшла презентація літературно-музичного проекту Руслани та подружжя Дяченків “Дика енергія”. Такого в Україні ще не було! За мотивами роману Марини і Сергія Дяченків Руслана представить нову музику, нові ігри, клубну культуру, екзотику нового бойового мистецтва, тисячолітні таємниці гірських народів та новий напрямок в моді.

“Це просто щастя, що нас доля поєднала”, - каже Сергій Дяченко. А познайомився він з Русланою ще у вересні минулого року, коли книжка була майже написаною. Руслана додала книжці тільки косметику. З того часу Сергій і Марина Дяченки, як зізнаються вони у післямові до своєї книжки, вперше в житті живуть музикою, піснями, майбутньою ритм-оперою. Їхня десятилітня донька Стаска в захваті від Руслани й тепер мріє бути музикантом. А Руслана каже, що її кумирами, окрім Стругацьких, є Дяченки.

Спочатку книга називалася “Дика енергія”, а вже в остаточному варіанті в назву винесли й ім’я головної героїні. В романі йдеться про енергетичну кризу, в якій Руслана вбачає найактуальнішу проблему в усьому світі. Але йдеться про кризу життєвої енергії. Як зауважила Марина Дяченко, енергетична криза починається не з труби.

Руслана: ”Сьогодні створюється синтетичний світ. Лана – головна героїня роману, яка живе в світі тотальної енергетичної кризи. Той, хто не заслужив чергової енергетичної підкачки, помирає. Лана – синтетичка. У захмарному світі живуть дикі, які здатні знаходити енергію життя у власному серці”. Ці люди живуть в оверграунді (на протилежність андеграунду) – на верхівках покинутих хмарочосів, де “в’ють собі гнізда”, - і використовують троси, саморобні крила і таке інше.

Руслана: “Швидше Лана вплинула на Руслану, ніж навпаки. Дяченки не зробили з неї якогось надгероя з надлюдськими якостями, це проста дівчина, яка знаходить в собі багато дикої енергії”. Зіштовхнувшись з жанром фентезі, Руслана всім радить його читати. Також вона хоче знайти нові імена для української фантастики і побачити, наскільки Україна вміє фантазувати.

На цій презентації Руслана закликала журналістів побільше писати про українські книжки, просила ставити гострі запитання і не стрималась – відкрила секрет, що за півтора роки в Україні з’явиться комп’ютерна ігра, яка створюється в рамках її стиль-проекту.

Цікавий збіг обставин: день презентації, 14 квітня, був днем народження Сергія Дяченка і Олександра Ксенофонтова (чоловіка Руслани), яких Руслана вітала привселюдно: Сашка – прямо під час прес-конференції і подарувала йому слова кохання, а Сергія – після прес-конференції і подарувала йому фантастичний шолом.

Довідка про авторів роману: Марина і Сергій Дяченки пишуть переважно в жанрі фантастики. Їхні книги видано і перевидано загальним накладом більш як мільйон примірників. Чимало творів Марини та Сергія Дяченків відзначено призами, в тому числі за внесок у розвиток фантастики. Вони лауреати близько 50 літературних премій (“Аеліта”, АВС-премія”, “Кадуцей”, “Бронзовий равлик”, “Меморіальна премія Кіра Буличова”, “Сигма-Ф”, “SFINKS” та інші). На європейській конференції фантастів “Єврокон-2005” у Глазго (Шотландія) голосуванням представників 24 країн Марину і Сергія Дяченків визнано найкращими письменниками-фантастами Європи.

Довідка про книгу: Книга вийшла у вінницькому видавництві “Теза” українською і російською мовами і має дві обкладинки, які читач обирає собі сам. Переклад з російської зроблений Лесею Вороніною і Іваном Андрусяком.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.