Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія стягує війська до грузинського кордону

Новини Сакартвело 8966 переглядів

Опубліковано - 30.09.2006 11:39 | Всі новини | Версія для друку

Міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі
Міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі
Міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі заявив, що Росія розпочала передислокацію своїх армійських частин біля кордонів Грузії.

За словами Мерабішвілі, Росія готується в найближчі дні провести широкомасштабні маневри на Чорному морі. Міністр також стверджує, що Росія перекидає до грузинського кордону частини 58-ї армії, що дислокується на території Північної Осетії. Крім того, глава грузинського МВС повідомив про "певні рухи" на російській військовій базі в районі Ахалкалакі.

"Я нагадую своїм російським колегам, що подібне брязкання зброєю не личить демократичній державі. Такі дії неприйнятні для нас і для мене особисто", - заявив Мерабішвілі.

Грузинський міністр також заявив про те, що російські офіцери, заарештовані у Грузії за обвинуваченням у шпигунстві, справді є винними.

"Ми конкретно змогли довести, що російські офіцери проводили диверсійну діяльність на території Грузії. Кадри, що доводять це, уже передано пресі і були продемонстровані по всіх телеканалах світу. Там ясно видно, як ці офіцери передавали гроші і давали завдання громадянам Грузії. І як вони організовували протизаконні дії в Грузії", - заявив Мерабішвілі.
Росія евакуює своїх громадян із Грузії літаками МНС
Росія евакуює своїх громадян із Грузії літаками МНС
Посол Росії в Грузії В’ячеслав Коваленко назвав відеоматеріали, що нібито доводять провину російських офіцерів, фальшивкою. За його словами, записи були змонтовані.

27 вересня грузинська поліція затримала 5 російських військових, а також 11 громадян Грузії. Пізніше один з росіян був відпущений, а іншим висунули офіційні обвинувачення в шпигунстві. МЗС РФ обвинуватив Грузію в провокації і виступив з вимогою негайно звільнити затриманих.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.