Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бізнес київської влади - задешево забрати, задорого продати

Регіональні новини Регіон: м.Київ 8289 переглядів

Опубліковано - 2.10.2006 13:59 | Всі новини | Версія для друку

Бізнес київської влади - задешево забрати, задорого продати
Бізнес київської влади - задешево забрати, задорого продати
Соратники Черновецького вирішили, що народжувати дітей у центрі міста – це занадто. Київська влада готується переселити Перший печерський пологовий будинок на ділянку менш комерційно привабливу.

Про це пише газета "Дело".

Пологовий будинок знаходиться на ділянці 1,3 гектари на столичній вулиці Арсенальна, 5.

"Це велика ділянка землі для пологового будинку. Ми пропонуємо виділити землю на іншій ділянці Печерського району, менш комерційно привабливій", — говорить Ірена Кильчицька, заступник голови Київміськадміністрації.

Звільнений майданчик міська влада планує продати. За виручені гроші обіцяють побудувати сучасну лікарню, обладнану за останнім словом техніки.

За словами Кильчицької, КМДА створила спеціальну комісію.

"На її роботу відведено місяць. На кінець жовтня ми готуємо громадські слухання з цього питання", — уточнила чиновниця. У випадку успіху цього проекту Київміськадміністрація планує надалі застосовувати таку практику в інших медичних установах.

У свою чергу, депутат Київради Володимир Бондаренко вважає, що "продати землю на Печерську влада завжди встигне".

"Але от чи встигнуть пологовий центр побудувати — я в цьому дуже сумніваюся", — відзначає він.

За словами Бондаренка, на останньому засіданні Київради "депутати, без будь-яких погоджень, роздали землю, фактично, без копійки грошей". І якби місту були потрібні кошти для нового пологового будинку, то їх можна було б одержати, продавши інші ділянки.

У самому пологовому будинку коментувати інформацію про переїзд, що готується, категорично відмовилися.

Юрій Базилинський, член правління Асоціації ріелтерів України, директор агентства нерухомості "Оптіма Плюс" називає майданчик під пологовим будинком у центрі Києва "дуже ласим місцем і для будівництва офісного центра, і для будівництва житлових будинків".

"Під таку забудову в цьому місці одна сотка землі може коштувати більш $100 тис. Тобто вся ділянка може коштувати $12 млн.", — припускає експерт.

За оцінками ріелтера, побудувати новий будинок на ділянці можна за 1-1,5 роки, упорядкувати всю територію, під'їзні колії і здати її "під ключ" буде досить складно.

Від "Аратти". Після чотирикратного підвищення квартплати, узаконених захоплень автомобілів службою евакуаторів з послідуючим вимаганням "мзди" у власників за свою ж власність (до речі, гарантовану Конституцією), даремно сподіватися від влади Черновецького корисного для міста "гешефта". Адже "бізнесмени" на кшталт пана мера звикли заробляти на "прОцентах" - дешевше купити, дорожче перепродати. Навіщо розвивати якісь наукоємні технології, перейматися комунальними проблемами міста, - коли під ногами ще стільки "цікавих ідей". Наприклад, оголосити пішохідні тротуари приватною власністю мерії, - і брати гроші з пішоходів за пересування вулицями міста. Цікава ідея? А прибуток який!!!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.