Аратта - На головну

21 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ювілей Януковича нагадав українцям часи комуністичних генсеків

Назад в СРСР 6453 перегляди

Опубліковано - 12.07.2010 10:15 | Всі новини | Версія для друку

Ювілей Януковича нагадав українцям часи комуністичних генсеків
Ювілей Януковича нагадав українцям часи комуністичних генсеків
Демонстрація українськими телеканалами компліментарного фільму про Віктора Януковича під час його 60-літнього ювілею є елементом культу особи, який пародійно виглядає в сучасному світі, вважають медіа-експерти.

На 60-й ювілей президента України Віктора Януковича, який відгуляв його великим фуршетом у резиденції «Залісся», в ефір українського телебачення потрапив телефільм "Президент. Початок шляху".

Медіа-експерти вважають, що його поява на екрані має замовний характер, а сам фільм розцінюють як типову пропаганду.

В добу Інтернету та інших цифрових інформаційних технологій телепоказ фільму про Януковича є "демонстрацією рабської відданості", яка не може викликати нічого іншого, крім сміху, сказала Deutsche Welle науковий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

Вона назвала підтримку глави держави саме в такий спосіб виявом "глибокого радянського комплексу" причетних до цього осіб, рівно як і у самого ювіляра.

Документальний фільм чи телепідлабузництво?

На думку Сюмар, це кардинально суперечить щоденному проголошенню новою владою своєї відданості курсу на євроінтеграцію: "Це абсолютно не європейський стандарт. В Європі такий культ особистості позитивно сприйматися не може. Це швидше, рух на схід. І на схід, не в бік Росії, а в бік Казахстану і Туркменістану".

Висвітлення діяльності керівників держави у суцільно "рожевих" тонах є притаманним, зокрема і Азербайджану, де на державному телебаченні у день народження Гейдара Алієва - батька чинного президента Ільхама Алієва – демонструються телефільми, що вихваляють «геніального політика і загальнонаціонального лідера».

Подібні вияви пострадянських комплексів, за словами Сюмар, унаочнюють світоглядний та психологічний стан бізнесовий та політичних "еліт", які "залишилися навіть не у вчорашньому, а в позавчорашньому дні". Експерт сказала, що масова демонстрація фільму про Януковича явно була не випадковим збігом, а акцією, ретельно розробленою та спланованою чиновниками президентської адміністрації, які відповідають за інформаційну політику.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.