Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Януковича просять взяти на контроль розслідування крадіжки раритетів з Лвівського музею

Національне питання 6311 переглядів

Опубліковано - 5.08.2010 13:40 | Всі новини | Версія для друку

Януковича просять взяти на контроль розслідування крадіжки раритетів з Лвівського музею
Януковича просять взяти на контроль розслідування крадіжки раритетів з Лвівського музею
З музею вже зникло понад 40 унікальних рукописів та стародруків.

Президента України, прем'ра та Міністра внутрішніх справ закликали взяти під особистий контроль справу щодо зникнення з фондів Національного музею 40 безцінних раритетів: серед яких рукописи та стародруки, датовані ще XV століттям.

Про це вище керівництво держави просить голова Львівської обласної організації УНП, депутат Львівської облради Богдан Козак.

За словами політика, з усього видно, що працівники районного відділу міліції не надто поспішають з розкриттям цього злочину. І якщо у 2005 році мова йшла про п’ять зниклих книг, а у 2010 вже про 40, то можна припустити, що відчувши безкарність, зловмисники й надалі артефакт за артефактом розкрадатимуть українську культурну спадщину.

«Незважаючи на партійну приналежність, і Президент, і уряд мають захищати національні інтереси. У цьому випадку бездіяльність влади можна розцінювати, як сприяння діям зловмисників. Адже відсутність політичної волі у цьому питанні рік за роком завдає непоправної шкоди українським музейним фондам», - заявив Богдан Козак.

Він закликав перших осіб держави не залишатися осторонь цієї справи, бо вона є справою честі кожного громадянина України.

Як повідомляє прес-служба УНП, після детальної цьогорічної звірки у відділі стародруків та рукописів працівники Національного музею у Львові недорахувалися кількох десятків предметів. Працівники музею називають украдені речі безцінними. Експерти точно оцінити втрату не беруться, лише припускають, що йдеться про сотні тисяч, якщо не мільйони доларів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.