Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Сумщині горять отрутохімікати. А селяни - вони й за гірших умов виживали

Надзвичайна подія Регіон: Сумська область 11214 переглядів

Опубліковано - 25.08.2010 22:14 | Всі новини | Версія для друку

На Сумщині горять отрутохімікати. А селяни - вони й за гірших умов виживали
На Сумщині горять отрутохімікати. А селяни - вони й за гірших умов виживали
На Сумщині у Середина-Будському районі горить склад отрутохімікатів - велетенський ангар із майже тисячею тонн отрути. Хімікати туди почали звозити ще з 70-го року для тимчасового зберігання, утім, до утилізації так і не дійшло.

Поруч зі складами розташовані два села - саме їхні мешканці почали задихатися від ядучого диму і повідомили в МНС.

Зараз важко сказати, що насправді стало причиною займання. В МНС припускають: найімовірніше, це волога. Напередодні була злива, й через дірявий дах дощова вода могла потрапити на отрутохімікати, це і спричинило реакцію і тління - звідти повалив ядучий дим.

Бригади рятувальників до гасіння поки що не приступають - вода або ж піна можуть лише посилити хімічну реакцію. Очікують прибуття групи радіаційного та хімічного захисту і результатів спеціальної лабораторії.

В МНС запевняють: небезпеки для жителів довколишніх сіл уже немає, бо рятувальники обмежили доступ кисню в склад і дещо уповільнили хімічну реакцію. Тож про евакуацію населення не йдеться.

Утім, тутешні мешканці кажуть - і досі відчувають ядучий запах, скаржаться на головний біль, та подразнення очей. Дехто, не чекаючи рішення про евакуацію, виїжджає до родичів, подалі від хімскладу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.