Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Заукраїнці закликають чинити опір русифікації

Національне питання 6069 переглядів

Опубліковано - 8.09.2010 14:31 | Всі новини | Версія для друку

Заукраїнці закликають чинити опір русифікації
Заукраїнці закликають чинити опір русифікації
Народний депутат Ярослав Кендзьор закликає громадськість чинити опір намір влади витіснити з вжитку українську мову.

Про це він заявив журналістам, коментуючи законопроект про мови, внесений представниками коаліції, яким ті хочуть дозволити використання російської мови практично у всіх сферах діяльності, включаючи діловодство та освіту.

«Якщо ми всі разом – громадськість, журналісти, інтелігенція – не відчуємо загрози знищення української мови, то люди, які володію українською мовою і сповідують українські цінності, опиняться в резервації», - застерігає член групи «За Україну!».

За словами, Кендзьора, група «За Україну!» у Верховній Раді зробить все можливе, щоб внесений коаліцією закон про мови не був прийнятий. «Громадяни повинні зараз різко усвідомити свою національну приналежність, – закликає депутат, - Ніякий закон, чи указ Янукович не заборонить мені чутися українцем – спілкуватися українською мовою, вшановувати українські традиції».

«Нинішня влада не має національного коріння – це просто люди без роду-племені, які найнялися на службу Кремлеві і справно виконують всі доручення Москви. Від нас залежить – чи будуть мати успіхи їхні наміри по згортанню всього українського», - сказав Кендзьор.

«Більшовицький режим фізично винищував носіїв української мови і культури. Тоді це робилося, щоб знищити Україну через винищення української еліти. Сьогодні ми маємо абсолютно ті самі наміри, але в ХХІ столітті масово винищувати українців неможливо, тому впровадженно інший метод – знищення мови, як основи української культури і державності», - зауважив депутат.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.