Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ізраїльські лікарі продовжили справу нацистських

Світ навколо нас 8342 перегляди

Опубліковано - 11.10.2006 21:56 | Всі новини | Версія для друку

Ізраїльські лікарі продовжили справу нацистських
Ізраїльські лікарі продовжили справу нацистських
Затриманих в Ізраїлі лікарів підозрюють в проведенні дослідів над тисячами безпорадних людей похилого віку.

Ізраїльська преса у вівторок активно обговорює розслідування діяльності лікарів лікарні "Каплан" і геріатричного центру "Герцфельд", що підозрюються в проведенні незаконних дослідів над людьми, які у ряді випадків привели до смерті пацієнтів або завдали істотної шкоди їхньому здоров'ю. За даними газети Ha'aretz, в результаті експериментів, які медики проводили на пацієнтах протягом кількох років, померли, щонайменше, 12 чоловік.

Відділ ізраїльської поліції по боротьбі з шахрайством в понеділок затримав чотирьох лікарів, що працюють в лікарні "Каплан" і в центрі "Герцфельд". Один підозрюваний після допиту в поліції був відпущений додому, двоє інших з санкції світового суду в Тель-Авіві залишені під арештом, ще одну підозрювану "посадили" під домашній арешт.

Доктор Шмуель Лєві, який завідує системою геріатричних відділень в лікарні "Каплан" (Реховот) і в геріатричному центрі "Герцфельд", завідувачка відділенням в центрі "Герцфельд" доктор Надя Каганська і доктор Олена Смірнова, яка у минулому проходила ординатуру в "Герцфельд" підозрюються в несанкціонованому проведенні медичних експериментів, жертвами яких виявилися тисячі пацієнтів похилого віку цих лікарень, пише газета Maariv.

Суддя Рахель Аркобі продовжила термін арешту Лєві і Каганській на чотири дні, а Смірнова була відпущена під домашній арешт, який продовжиться п'ять днів. Майор поліції Еліша Коен, який входить до спеціальної групи слідчих у “справі лікарів”, вважає, що мова йде про десятки нелегальних дослідів, мимовільними учасниками яких виявилися тисячі пацієнтів.

Поліція підозрює лікарів в тому, що досліди над пацієнтами провадилися без відома оперованих. Крім того, лікарям ставляться в провину знущання з беззахисних людей похилого віку за обтяжуючих обставин, халатність, що привела до смерті, обман довіри, підробка документів і спроба перешкодити роботі слідства. В понеділок слідчі провели обшук в будинках лікарів з конфіскацією документів, пов'язаних з дослідами, повідомляє NEWSru Israel.

Поліція підозрює, що згоди на проведення дослідів були підписані людьми похилого віку, багато хто з яких не здатний адекватно оцінювати дійсність і страждають розладами розумової діяльності і порушенням пам'яті. Слідчі також підозрюють, що деякі учасники досліду по розрізанню черевної порожнини, який проводився в квітні 2003 року, взагалі не розуміли, що дали свою згоду на участь в експерименті.

На четвертий день після вищезазначеної операції одна з пацієнток померла, при цьому ніякої перевірки обставин смерті проведено не було.

Через декілька місяців був проведений ще один експеримент, і через місяць одна з прооперованих пацієнток померла від зараження. В цьому випадку лікарня також не провела перевірки. Примітно, що померла пацієнтка - Берта Візель, якою вдалося уціліти в нацистському концтаборі "Освєнцім", де ставив досліди над людьми доктор Менгеле.

В ході перевірки, проведеної міністерством охорони здоров'я, стало відомо, що протягом декількох років над людьми похилого віку, госпіталізованими в цих лікарнях, проводилися десятки нелегальних експериментів. Згідно з підозрою, в ході одного з таких експериментів або відразу після нього померли 12 пацієнтів. Інший експеримент перевіряв вплив психотропних ліків "Зіпракса" на апетит. Поліція підозрює, що в результаті цього досвіду пацієнти опинилися доведеними до виснаження.

Також у слідства є підозра, що деякі експерименти були виконані не в наукових цілях, а виключно з особистих амбіцій, щоб дозволити лікарям збільшити число наукових публікацій і прискорити просування кар'єрними сходами.

Адвокат доктора Лєві - Дан Бен-Нер - стверджував в суді, що його підзахисний заперечує всі звинувачення в свою адресу. Він також відзначив, що преса вже повідомляла кілька місяців тому про "Справу лікарів" і що немає причини залишати доктора Лєві під арештом. У свою чергу адвокат Орна Лін, яка виступає від імені Каганської і Смірнової, попросила відпустити під домашній арешт обох жінок-лікарів і висловила припущення, що поліція зажадає заарештувати чоловіка однієї з них - доктора Каганського - з метою чинення психологічного тиску на підслідну.

Лікарі Лєві і Каганська є основними підозрюваними в цій справі, повідомила майор поліції Тайбер, відзначивши, що Каганська як і раніше є завідуючою двох відділень в центрі "Герцфельд". "Матеріали слідства показали, що експерименти над людьми похилого віку не припинялися, і що нові досліди були проведені недавно", - повідомила Тайбер.

Вона висловила побоювання, що підслідні і надалі спробують перешкодити роботі слідства.

Слідство у цій справі було ініційоване після того, як спеціальна комісія представила звіт, обґрунтований свідченнями доктора Авнера Шахара, який з 1996 по 2003 рік працював в центрі "Герцфельд", а сьогодні є головним лікарем в області геріатрії південного округу ізраїльського МОЗ. За його словами, він був звільнений з центру "Герцфельд" після того, як наполегливо протестував проти неналежних і незаконних дій, що відбувалися в цій лікарні.

NEWSru Israel відзначає, що в червні цього року поліція називала імена інших підозрюваних: хірург Єфраїм Рімон, який оперував пацієнтів в геріатричному центрі "Герцфельд" і доктор Світлана Міхаленкіна з другого хірургічного відділення. До дослідження Міхаленкіної, в рамках якого проводився експеримент, причетний також доктор Ехуд Мельцер - завідувач гастроентерологічним відділенням лікарні "Каплан".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.