Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко вважає минулі вибори найбруднішими і очікує розквіт підрахуйства на виборах парламенту

Вибори-2010 19454 перегляди

Опубліковано - 9.11.2010 16:31 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко вважає минулі вибори найбруднішими і очікує розквіт підрахуйства на виборах парламенту
Тимошенко вважає минулі вибори найбруднішими і очікує розквіт підрахуйства на виборах парламенту
Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко вважає, що місцеві вибори, які відбулися 31 жовтня, були самими брудними в історії незалежної України.

"Сьогодні і міжнародні організації, і політичні партії, і народ України, і уряди окремих країн вже винесли вирок цим виборам. Вони визнані такими, що не відповідають міжнародним стандартам, критеріям, вимогам. Визнані такими, що відбулися нечесно і які, по суті, сфальшували голосування людей. Це були найбільш нечесні і брудні вибори в історії незалежної України", - сказала Тимошенко сьогодні на прес-конференції, повідомляє прес-служба партії.

Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що з моменту проведення виборів пройшло дев'ять днів, але досі не оголошено офіційну явку виборців і не підбито підсумки виборів.

"Це є досить незвичайною для України подією, тому що ніколи за всі попередні вибори такого не відбувалося. Явка оголошувалася через годину-дві після завершення голосування. Така ситуація є свідченням того, що по всій країні продовжують вкидатися бюлетені, переписуватися під диктат адмінресурсу протоколи, продовжують ревізуватися вибори і йде повним ходом їх підробка. Цей факт свідчить про те, якими були ці вибори", - вважає вона.

Тимошенко переконана, що партія влади у цьому виборчому процесі переслідували три основні мети: завершити монополізацію влади, ліквідувати справжню опозицію і зміцнити кишенькову опозицію, яка не становить загрози владі, а також опробувати систему фальсифікацій на майбутніх виборах до парламенту.

"В Україні не було виборів в тому традиційному значенні цього процесу, коли люди мають право вільно виявити своє бажання, призначити тих чи інших людей на ті чи інші посади в місцевих органах самоврядування. Це не були традиційні вибори. Це був добре спланований організований, заздалегідь підготовлений в усіх своїх аспектах технологічний процес призначення людей на керівні посади в місцевих органах влади, а не вибори цих людей. При чому призначення всупереч волевиявленню громад в нашій державі", - резюмувала лідер партії "Батьківщина".

Тимошенко вважає, що метою опозиційних сил зараз має стати недопущення внесення змін до Закону про вибори народних депутатів.

"Треба не допустити ревізії виборчого законодавства до Верховної Ради України", - заявила Тимошенко.

"Ви знаєте, що зараз вже оголошено про те, що готуються зміни до Закону про вибори до Верховної Ради України. Я можу сказати: будь-яке коригування, яке буде проведено відносно існуючого закону, буде мати на меті втілити ті самі моделі, системи, програми фальсифікацій, які були застосовані на місцевих виборах", - пояснила лідер "Батьківщини".

На думку Тимошенко, внесення змін до Закону "Про вибори народних депутатів України" призведуть до системних та масштабних фальсифікацій на наступних парламентських виборах.

"Будь-яке коригування, будь-які зміни будуть зроблені владою виключно з метою системної підготовки до нової фальсифікації, але вже парламентських виборів. І тому не можна допускати ніяких змін", - переконана вона.

За словами лідера "Батьківщини", чинна редакція Закону забезпечує достатньо високий рівень демократичності виборчого процесу.

"Тому що вибори до парламенту і 2006-го, і 2007-го року проводилися чесно, відкрито, прозоро, демократично, не було зауважень від жодної політичної сили, від міжнародних структур", - нагадала вона.

"І тому я не бачу ніяких підстав, крім підготовки до фальсифікацій, будь-яких змін до діючого закону. Я б не хотіла, щоб цей закон був так само відреформований, під інтереси окремої Партії регіонів", - зазначила лідер "Батьківщини".

"Я б хотіла повідомити суспільству, що готуються такі корегування – той самий стандартний сценарій підготовки до парламентських виборів, і нам треба всім разом спробувати цей процес зупинити. Наша політична команда буде застосовувати всі політичні можливості і сили для того, щоб вплинути на цей процес", - резюмувала вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.