Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Будуємо нову країну. В Україні зафіксовано найбільший регрес у демократії серед усіх країн Європи

Назад в СРСР 7035 переглядів

Опубліковано - 29.12.2010 22:45 | Всі новини | Версія для друку

Будуємо нову країну. В Україні зафіксовано найбільший регрес у демократії серед усіх країн Європи
Будуємо нову країну. В Україні зафіксовано найбільший регрес у демократії серед усіх країн Європи
У рейтингу демократії країн світу Democracy Index-2010, складеному журналом The Economist, Україна зайняла 67 місце, тобто опустилася на 14 пунктів вниз, у порівнянні з 2008 роком (53 місце).

Автори дослідження вважають, що "демократичні досягнення, які сталися в результаті Помаранчевої революції, зараз перебувають під загрозою".

В Україні зафіксований найбільший регрес у демократії серед усіх країн Європи, вона займає "почесне" сьоме місце серед країн світу, в яких спостерігається найбільший занепад демократії, - після Мадагаскару, Фіджі, Ірану, Ефіопії, Єгипту і Гамбії.

Також за підсумками 2010 року Україна втратила неформальний статус "кращого серед гірших" на пострадянському просторі, пропустивши вперед Молдову.

Найбільше погіршилися показники України у категоріях "функціонування уряду", "виборчий процес і плюралізм", "політична культура" і "участь у політичному процесі".

Зокрема, по показнику "ефективність функціонування уряду" Україна у своїй групі країн знаходиться на рівні Гани, Домініканської Республіки, Філіппін і Перу і поступається таким країнам, як Лесото, Малі, Намібія, Папуа-Нова Гвінея, Монголія, Суринам, Ямайка та іншим.

На думку дослідників, ефективніше, ніж український уряд, діяли навіть уряди країн, які входять у "нижчу" категорію "гібридних режимів" (при яких вибори проводяться під контролем властей, а цивільні свободи дотримуються частково), зокрема, Гондурас, Бангладеш, Камбоджа, Замбія і Малаві.

Перше місце у розділі країн з "гібридним режимом" займає Гонконг, а замикає даний список Ірак. Найдемократичнішою державою визнали Центральноафриканську республіку.

Росія зайняла 107-е місце по рівню демократичності, розмістившись між Киргизією і Непалом. При цьому для того, щоб стати країною з "авторитарним режимом" Росії потрібно спуститися всього на п’ять сходинок.

Перше місце у рейтингу демократичних держав посіла Норвегія, за нею йде Ісландія, третє місце дісталося Данії. Всього у світі нарахували 26 країн з "повною демократією".

Democracy Index-2010 підготовлений фахівцями Economist Intelligence Unit - аналітичного підрозділу, який входить до групи журналу The Economist. Ситуація в країнах оцінювалася станом на листопад 2010 року.

Як повідомлялося, міжнародна організація "Репортери без кордонів" оприлюднила щорічний рейтинг свободи слова, в якому Україна зайняла "історично низьку" позицію, опустившись на 131 місце і розмістившись за Іраком.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.