Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Дніпропетровську зруйнували хрест на могилі бійців УНР

Назад в СРСР Регіон: Дніпропетровська область 8469 переглядів

Опубліковано - 30.01.2011 20:08 | Всі новини | Версія для друку

Хрест під час освячення
Хрест під час освячення
Невідомі знищили хрест, встановлений українськими патріотами на місці поховання бійців армії УНР. Міліція окупаційної влади наразі не порушувала справи за фактом знищення пам’ятника, як це відбувається у випадку з бовванами радянських лідерів.

У Дніпропетровську невідомі зруйнували хрест на місці поховання бійців Української народної республіки (УНР), повідомив голова обласної організації Української народної партії (УНП) Анатолій Сокоринський.

"Невідомі знищили хрест, встановлений українськими патріотами на місці поховання бійців армії УНР - куреня полковника Самокиша, які загинули за Україну під час визвольних боїв 1918-1919 років. За даним фактом ми звернулися до СБУ та прокуратури. Сподіваємося на порушення кримінальної справи і виявлення винних. Чекаємо відповіді", - сказав Сокоринський.

За його словами, активісти УНП хочуть встановити на могилі бійців УНП гранітну плиту з написом "Тут покояться воїни Української народної республіки, які загинули в боях за Україну 1918-1919 років", однак влада міста не дозволяє це зробити.

"Влада не дозволяє ставити плиту і не аргументує свою відмову. Вона робить все, щоб про цей історичний факт в місті просто не пам'ятали. Але 22 січня ми поставили на могилі хрест, його освятили, а вже через два дні його розгромили. І це в центрі міста. Просто працює команда, яка займається такими речами", - заявив Сокоринський, повідомляє ТСН.ua.

Міліція наразі не порушувала справи за фактом знищення пам'ятника.

Нагадуємо, що в цей же час за обезголовлення пам'ятника Сталіну заарештовано 7 людей, за обливання фарбою пам'ятника Дзержинського - 1.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.