Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніка окупації. Виявляється, розмовляти державною мовою з державними ж чиновниками - це провокація!

Назад в СРСР Регіон: Донецька область 8798 переглядів

Опубліковано - 31.01.2011 22:53 | Всі новини | Версія для друку

Хроніка окупації. Виявляється, розмовляти державною мовою з державними ж чиновниками - це провокація!
Хроніка окупації. Виявляється, розмовляти державною мовою з державними ж чиновниками - це провокація!
Голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк під час відвідування в суботу ринку мікрорайону “Текстильник” посварився з хлопцем, який хотів розмовляти з ним українською. Близнюк послав його до Івано-Франківська.

Юнак задав губернатору риторичне питання про те, як бути молодим людям, які не можуть знайти собі гідну роботу. Голова обладміністрації спробував було вступити з молодою людиною суперечку, проте нарвався на репліку юнака: "А чому ви розмовляєте зі мною російською мовою, якщо я звертаюся до Вас українською".

Анатолій Близнюк не став вдаватися в тонкощі національного питання. "Ти провокатор - йди звідси! До Івано-Франківська!", - заявив він юнакові, повідомляє ТСН.ua.

Працівникам ринку така реакція губернатора сподобалася. Ринкові торговці повністю підтримали позицію Анатолія Михайловича. "Понаїхали тут з Івано-Франківська", - сказала одна жінка.

А вже у понеділок Анатолій Близнюк на прес-конференції з гордістю розповів про цей інцидент.

"Підійшов на ринку молодий хлопець, років дев'ятнадцяти: "А чому ви з народом спілкуєтеся не на рідній мові? Чому ви на іноземній мові розмовляєте?". Я перейшов з ним на українську мову. А воно йому не треба. Йому би варіант, як з тим даїшником, який там сказав щось про українську мову. Він цього хотів. Він просто натуральний провокатор. Він же не інтерес людей дотримується, йому спровокувати треба, щоб щось губернатор сказав!", - сказав Близнюк.

Між іншим, після візиту губернатора на ринок м'ясо подорожчало на 10 грн. У неділю, 30 січня, наступного дня після візиту губернатора Донецької області Анатолія Близнюка на один з м'ясних ринків, ціни на м'ясо зросли, повідомляє видання “Остров”.

Зокрема, свинина (шия, задня частина) без кістки, яка в присутності Близнюка коштувала 45-50 гривень за кілограм, у його відсутність продавалася вже за 50-55 і навіть по 60 гривень. Таке ж м'ясо на кістці, що коштувало в суботу 40-45 гривень за кілограм, в неділю відпускалося по 45-50 гривень.

Цінників на шматках м'яса, дбайливо викладених продавцями до візиту губернатор, в неділю уже не було. Суботній “потьомкінський” ринок канув у Лету.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.