Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардепи зажадали звільнити даішників, які затримали і посадили на п’ять діб автора відео про “телячу мову” (відео)

За право людини Регіон: Одеська область 8301 перегляд

Опубліковано - 14.02.2011 13:38 | Всі новини | Версія для друку

Нардепи зажадали звільнити даішників, які затримали і посадили на п’ять діб автора відео про “телячу мову” (відео)
Нардепи зажадали звільнити даішників, які затримали і посадили на п’ять діб автора відео про “телячу мову” (відео)
Народні депутати України від групи “За Україну!” зажадали від Генеральної прокуратури провести перевірку факту затримання активіста “Дорожнього контролю” в Одесі.

Як повідомила Кореспондент.net прес-служба партії, про це заявив депутат Іван Стойко.

“За Україну!” нагадала, що 12 лютого приблизно о третій годині ночі співробітники ДАІ Одеси зупинили автомобіль активіста “Дорожнього контролю” та затримали його (див.відео). "Активіста, який зняв відео з даішником, який топче державну мову, посадили на п'ять діб", - наголошується в повідомленні.

"Ми звертаємося до Генеральної прокуратури з проханням перевірити правомірність дій представників ДАІ і, у разі виявлення порушень - вони повинні нести покарання", - наголосив Стойко.

Також депутат зазначив, що затримання громадського активіста - "це черговий наступ на права українців". "Дії влади сьогодні спрямовані на придушення громадянських прав і свобод. Заборона мирних мітингів і зборів, тиск на опозиційних політиків і представників ЗМІ - все це кроки, спрямовані на згортання демократичних процесів в Україні", - зазначив Стойко.

Як повідомлялося, вчора рух “Дорожній контроль” поінформував, що його активіста, який оприлюднив відео з колишнім інспектором Одеської міської державтоінспекції, котрий відмовився спілкуватися з водієм державною мовою, посадили на п'ять діб.

Відео інцидента:



Розповівши про причини і подробиці затримання, “Дорожній контроль” резюмував: "В даному випадку відбулася банальна розправа над людиною. Очевидно, що даішники вирішили помститися і відігралися при першій же можливості".



Нагадаємо, наприкінці січня в інтернеті з'явився відеозапис розмови одеського інспектора ДАІ Швеця з водієм зупиненого ним автомобіля, в ході якого інспектор відмовився розмовляти українською мовою. Діалог водія з інспектором починався російською мовою, однак, коли водій українською попросив даішника пояснити, яке правило дорожнього руху він порушив, той перепитав: "Російською чи українською?". Коли водій попросив його відповісти "українською, державною мовою", співробітник ДАІ сказав: "Не розумію я телячу мову". У відповідь на обурення водія, "ви не любите державну мову!?", Швець спокійно заявив: "Абсолютно! Чесно і з упевненістю про це говорю. І ніколи в житті її не полюблю".

Після того, як відеоролик було викладено в інтернет, а в ЗМІ з'явилася інформація про висловлювання даішника, сержанта Швеця було звільнено з лав ДАІ. Пізніше ЗМІ повідомили, що він знайшов нову роботу. В інтерв'ю журналістам Швець розповів про подробиці свого скандального чергування, а також заявив, що має намір добиватися відновлення на посаді. Водія, після спілкування з яким його звільнили, він назвав провокатором.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.