Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науковці: кохання залежить від рівня гормонів у крові, а для його зародження потрібен принаймі рік

Він і Вона 16121 перегляд

Опубліковано - 5.03.2011 06:11 | Всі новини | Версія для друку

Науковці: кохання залежить від рівня гормонів у крові, а для його зародження потрібен принаймі рік
Науковці: кохання залежить від рівня гормонів у крові, а для його зародження потрібен принаймі рік
Американські науковці, на їхню думку, розкрили природу кохання.

Антрополог зі США доктор Хелен Фішер близько 30 років вивчала це почуття і з'ясувала, що, виявляється, все залежить від гормонів, які формують типи особистості, повідомляє NEWSru.ua.

Доктор Фішер умовно розділила всіх людей на чотири різних типи - дослідники, будівельники, керівники та учасники переговорів.

"Керівника" формує високий рівень тестостерону. Представники цієї групи є рішучими і вимогливими. Вони вважають за краще говорити навпростець і мають стратегічне мислення. Ті, у кого домінує гормон дофамін, є "дослідниками". Вони завжди прагнуть до новизни як у взаєминах, так і в повсякденному житті.

У разі домінування серотоніну люди, як правило, демонструють спокій і вірність, тому їх Фішер позначила як "будівельників". Надлишок естрогену властивий творчим і чуйним натурам з розвиненими соціальними навичками. Такий тип особистості отримав назву "учасника переговорів".

За словами антрополога, успіх або провал у будь-яких стосунках залежить від того, як точно панівні риси нашої особистості збігаються з інтересами наших партнерів.

В свою чергу дослідники з Бразилії пояснюють взаємну прихильність на рівні ДНК (а саме - шостої хромосоми). Ми обираємо партнера з прямо протилежним набором генів по гістосумісності, тим самим забезпечуючи здорове потомство. Ледве вловимий запах тіла (а його формують феромони — біологічно активні речовини, продукти зовнішньої секреції) «сканується» нашою підсвідомістю, яка аналізує отримані МНС-гени (головний комплекс гістосумісності - ГКГС, англійською - major histocompatibility complex - MHC) візаві, щоб відповісти на запитання «Якими будуть діти».
Кохання з першого погляду не існує. Насправді - це бажання сексу

Кохання з першого погляду не існує. Те, що виникає, – це пристрасть. Для кохання потрібен рік. Так вважає професор психології з Канзаського університету, доктор Роберт Стернберг.

Він стверджує, що чоловіки і жінки інтерпретують іскру, яка випадково пробігає між ними, неправильно.

Під його керівництвом група дослідників провела опитування серед 1459 представників сильної і слабкої статі у віці від 18 до 45 років.

Учасники розповідали про те, як вони знайомилися з партнерами, скільки тривали відносини і як вони закінчилися.

З'ясувалося, що більшість стосунків зав'язалися в День святого Валентина. У 92% випадках пари, які щойно познайомилися, були впевнені, що між ними виникло кохання з першого погляду.

Але тільки у 13% з них взаємний потяг отримав серйозне продовження. Решта партнерів розлучалися максимум після місяця інтимних зустрічей.

Стернберг упевнений, що певні фізичні потреби штовхають людей в обійми. Тобто почуття, що виникає при першій зустрічі, це не кохання, а тимчасове бажання задовольнити статеві потреби. Експерт вважає, що для появи глибокої прихильності і зацікавленості потрібен довгий час, принаймні рік.

Раніше фахівці дійшли висновку, що щоденний секс з молодими партнерками продовжує середню тривалість життя чоловіків. Дослідники німецького Університету Макса Планка в протягом 15 років аналізували причини смертності чоловіків. У ході дослідження науковці дійшли висновку, що ймовірність ранньої смерті у представників сильної статі знижується на чверть, якщо партнерка молодше на 15-17 років.

Варто зазначити, що секс, можливо, - єдине задоволення в житті, яке корисне для здоров'я. Здорове статеве життя не тільки поліпшує настрій, а й дозволяє зменшити ризик захворіти на низку недуг.

А ще в народі кажуть: “Найкращий секс з тим, з ким добре і без сексу”. Це свідчить про необхідність встановлення спочатку дружніх відносин, основаних на повній довірі між партнерами, і кохання в цьому випадку буде лише приємним доповненням-подарунком до дружби. А щоб стати вірним другом, як відомо, потрібно разом з`їсти пуд солі...
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.