Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Черновецький планує “осучаснити” кіньми, циганами і ведмедями Музей в Пирогово

Скандал Регіон: м.Київ 10143 перегляди

Опубліковано - 1.11.2006 20:36 | Всі новини | Версія для друку

Черновецький планує “осучаснити” кіньми, циганами і ведмедями Музей в Пирогово
Черновецький планує “осучаснити” кіньми, циганами і ведмедями Музей в Пирогово
Поруч із Музеєм народної архітектури, етнографії та побуту Національної академії наук України в Пирогово Київрада планує побудувати готельно-розважальний комплекс і кінно-спортивний клуб.

Для цього Київрада ухвалила рішення про передачу в оренду на 25 років земельної ділянки площею 9,98 га по вулиці Академіка Заболотного, 29 в Голосіївському районі Києва ТОВ "Науково-виробнича фірма "Укрінвестбуд", яка й планує там побудувати готель, розважальний комплекс і кінно-спортивний клуб.

Також Київрада своїм рішенням змінила статус цієї ділянки з сільськогосподарського призначення на територію громадських споруд. Раніше орендарем цієї ділянки був агрокомбінат "Хотівський".

Проте рішення про передачу землі під будівництво було ухвалене всупереч тому, що комісія з питань екологічної політики Київради не погодила виділення цієї ділянки.

У жовтні комісія Київради з екологічної політики відклала розгляд питання про виділення "Укрінвестбуду" в оренду на 25 років ділянки 9,98 га по вулиці Академіка Заболотного, 29 в Голосіївському районі.

За даними комісії, попередньо компанія планує побудувати тут розважальний комплекс з 4 басейнами, водними атракціонами, тенісними кортами, готель на 300 місць, паркінг на 590 місць, кінноспортивний клуб і манеж.

За даними інституту "Київгенплан", ця земділянка є землями сільськогосподарського призначення і прилягає до Музею народної архітектури і побуту, навколишній ландшафт якого не можна забудовувати висотними будівлями.

У зв`язку з цим комісія вирішила детальніше вивчити виділення цієї земділянки і отримати дозвіл дирекції музею.

У травні мер Києва Леонід Черновецький просив Службу безпеки України і Міністерство внутрішніх справ перевірити, чи володіють оффшорні компанії акціями агрокомбінату "Хотівський", зареєстрованого у формі товариства з обмеженою відповідальністю, через засновані ними компанії.

У квітні агрокомбінат "Хотівський" заявляв про законність оренди ним 1,108 тис. га на території Голосіївського району в Києві, біля Музею народної архітектури і побуту в Пироговому.

Наприкінці жовтня комісія з екологічної політики відправила матеріали з цього питання в Голосіївську райадміністрацію Києва для детальнішого вивчення. Крім того, комісія рекомендувала райадміністрації провести громадські слухання з даного питання.

На засіданні відзначалося, що науково-виробнича фірма "Укрінвестбуд" подала заявку на виділення ділянки до того моменту, коли Міністерство культури затвердило охоронні зони Музею архітектури і народного побуту.

Таким чином, дана територія потрапляє в зону, на якій заборонено будь-яке будівництво, не передбачене планом розвитку музею.

При цьому на засіданні також відзначалося, що президент НАНУ Борис Патон звертався з листом до президента Віктора Ющенка, в якому висловлював занепокоєність у зв'язку з намірами урбанізувати територію, яка прилягає до музею в Пирогово. Глава держави поділяє занепокоєність Патона.
Капут вам, лохи!
Капут вам, лохи!
Від "Аратти". Попередній мер ощасливив киян "сільськогосподарським" будівництвом в центрі Києва, наліпивши де треба, й де не треба, скляні "теплиці". Нинішній мер, певно, має за мету урбанізувати все що можна й не можна. Ну звісно, навіщо нам, городським, оті хати-мазанки з дерев`яними вітряками у ХХІ столітті? Забетонуємо, заасфальтуємо, забудуємо все, на що впаде око й куди рука дотягнеться. Що не доступне - задешево купимо, поцупимо, віднімемо за допомогою рейдерів. Потім перепродамо в сотні разів дорожче. А що, такого? - маємо "мандат довіри" від киян! Придбаний за пакетик гречки і смердючі консерви. А кияни ж - лохи, їм і не таку туфту можна втюхати... Тим більше такому досвідченому гуру від бізнесових гешефтів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.