Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Померла Людмила Гурченко

Втрата 10083 перегляди

Опубліковано - 30.03.2011 21:45 | Всі новини | Версія для друку

Померла Людмила Гурченко
Померла Людмила Гурченко
Сьогодні, 30 березня, у Москві на 76-му році життя померла легенда радянського кіно, народна артистка СРСР Людмила Гурченко.

Як повідомляє РІА Новості з посиланням на джерело у медичних колах Москви, вона померла від серцевого нападу. "Викликали до Людмили Гурченко з підозрою на серцевий напад. Приїхала бригада, не змогла її відкачати", - розповіло джерело.

Зазначимо, що на початку лютого Людмила Гурченко була госпіталізована з переломом стегна. 6 березня її виписали з лікарні.

Людмила Гурченко народилася 12 листопада 1935 року в Харкові в сім'ї Марка Гавриловича Гурченко і Олени Олександрівни Симонової-Гурченко. У 1953-му, після закінчення десятирічки, вона поїхала в Москву і вступила до ВДІКу, в майстерню Сергія Герасимова і Тамари Макарової. ВДІК вона закінчила в 1958.
“Карнавальна ніч” зробила Людмилу Гурченко популярною
“Карнавальна ніч” зробила Людмилу Гурченко популярною
У кіно Людмила Гурченко дебютувала у фільмі Яна Фріда “Дорога правди” (1956). У тому ж році на екрани країни вийшла новорічна комедія молодого режисера Ельдара Рязанова “Карнавальна ніч”, де Гурченко зіграла одну з головних ролей і виконала пісню, яка зробила її знаменитою - “П’ять хвилин”.

У подальші роки вона стає однією з провідних актрис вітчизняного кіно. Серед найбільш відомих робіт Гурченко - ролі у фільмах “20 днів без війни”, “П’ять вечорів”, “Кохана жінка механіка Гаврилова” (1982), “Вокзал для двох” (1983), “Любов і голуби” (1984).

У 2000-ті роки вийшли такі фільми з її участю, як “Старі шкапи” (2000), “Жіноче щастя” (2001), Я“кщо завтра в похід...” (2004), “Карнавальна ніч-2, або П’ятдесят років потому” (2006). Фільмографія актриси включає понад 80 стрічок.

Гурченко не залишала і театральну сцену - виходили такі вистави з її участю, як “Без хреста” (1963), “Голий король” (1965), “Вічно живі” (1966) у театрі “Соврємєннік”; “Дурка” (1966) у Театрі кіноактора; “А чой-то ти у фраці?” (1991) у Школі сучасної п’єси; і багато інших.

Людмила Марківна Гурченко - народна артистка СРСР (1983). Нагороджена орденами За заслуги перед Вітчизною IV ступеня (2000) і III ступеня (2005) і почесним знаком Суспільне визнання (1998). Вона - лауреат багатьох кінопремій. Актриса написала книги “Моє доросле дитинство”, “Оплески”, “Балет життя”, “Люся, стоп!”.

У листопаді минулого року Людмила Гурченко відсвяткувала 75-річчя. Напередодні ювілею вона зняла фільм “Строкаті сутінки”, до якого сама написала музику, сама зіграла головну роль і сама заспівала. До останньої хвилини актриса продовжувала виступати на сцені і зніматися у кліпах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.