Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Херсонська влада натякає хворим платникам податків, що Конституція - не для них

Охорона здоров`я Регіон: Херсонська область 12225 переглядів

Опубліковано - 31.03.2011 12:38 | Всі новини | Версія для друку

Херсонська влада натякає хворим платникам податків, що Конституція - не для них
Херсонська влада натякає хворим платникам податків, що Конституція - не для них
У Херсоні через подорожчання бензину половина автомобілів “швидкої медичної допомоги” не виїжджає на виклики хворих.

Як повідомило кореспонденту УНІАН джерело в міській станції «швидкої медичної допомоги», ситуація дуже складна, адже пального для забезпечення повноцінного функціонування служби не вистачає, тому бригади “швидкої” виїздять виключно на екстрені виклики, а близько половини автомобілів станції простоюють.

Як повідомили у прес-службі мерії Херсона, проблема із забезпеченням міської станції "швидкої медичної допомоги" пальним виникла у зв’язку зі стрімким зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів, внаслідок чого постачальники відмовлялися брати участь у відповідних тендерах, аргументуючи свої дії неможливістю передбачити рівень цін на довготерміновий період. Законодавство у сфері державних закупівель передбачає, що ціна на товар не може змінюватись протягом дії договору.

Враховуючи, що кошти в міському бюджеті на зазначені цілі передбачені у повному обсязі, без проведення встановленої чинним законодавством процедури державних закупівель отримати пальне для роботи автомобілів "швидкої медичної допомоги" неможливо. В лютому поточного року станцією було оголошено тендер на закупівлю паливно-мастильних матеріалів у ІІ кварталі 2011 року. Але повна процедура підготовки і проведення таких торгів триває значний термін.

Також в мерії зауважили, що шляхом розв’язання цієї проблеми стане проведення станцією декількох тендерів на рік - щоквартально.

За результатами спеціальної наради, проведеної за дорученням міського голови Володимира Сальдо, міська влада пообіцяла організувати безперебійну роботу міської станції "швидкої медичної допомоги" до 18 квітня - дати укладання договору за результатами тендеру на закупівлю паливно-мастильних матеріалів.

Наразі мерія Херсона збирає пальне для «швидкої допомоги» по комунальних підприємствах, підприємствах інших форм власності, в установах і організаціях міста.

Херсонська міська станція "швидкої медичної допомоги» обслуговує в середньому 320 викликів на добу. Її добова потреба у пальному становить 600 літрів.

Від “Аратти”: Конституція України гарантує громадянам право на життя та безкоштовне надання медичної допомоги.

Громадяни сплачують податки як на утрамання влади, так і фінансове забезпечення реалізації своїх прав, захищених Конституцією.

Ніде немає норми про те, що влада з якихсь причин може ігнорувати виконання Конституції. Отже, не зрозуміло, при чому подорожчання пального до виконання Конституції? Де, в якому законі зщафіксовано, що цінова кон'юнктура ринку є підставою не виконання посадовими особами влади свого прямого обов'язку?

Тому, позиція мера Херсона в нас викликає подив, як і очевидний факт відсутності в місті прокурора.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.