Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Виразка розбушувалась

Охорона здоров`я 8185 переглядів

Опубліковано - 5.11.2006 21:23 | Всі новини | Версія для друку

Болить шлунок? Приведіть в порядок зуби!
Болить шлунок? Приведіть в порядок зуби!
Виразкова хвороба дванадцятипалої кишки має звичку нагадувати про себе залежно від сезону. І сімейні лікарі, і гастроентерологи знають, що саме в осінню пору пацієнти скаржаться на загострення цієї недуги.

Минуло понад двадцять років, перш ніж відкриття учених-австралійців у галузі медицини в 2005 році оцінили Нобелівською премією. Лауреати не тільки висунули концепцію про причетність бактерії Hellіcobacter Pylori до розвитку виразкової хвороби, а й виростили культуру цих мікробів. А це дало змогу вивчати їхні властивості і шукати способи їх знищення.

Розроблені і випробувані клініцистами схеми лікування виразкової хвороби, що включають два види антибіотиків і блокатор водневої помпи (гальмує виділення залозами шлунка соляної кислоти), значно зменшили потребу в хірургічному лікуванні виразкової хвороби.

Останні дослідження показали, що ці мікроби не живуть ні у воді, ні у повітрі, але, крім шлунка, можуть скупчуватися у каріозних зубах, зубному нальоті, в лакунах мигдаликів. Тому зуби і горло треба лікувати не тільки, щоб було легко жувати і дихати, а й щоб захистити слизову шлунка і дванадцятипалої кишки від нових порцій Hellіcobacter Рylori. Так, схеми ефективного знищення цих бактерій відносно дорогі, але результат вартий того. Економлячи на ліках сьогодні, ви з часом можете витратити значно більше, якщо хвороба ускладниться або вимагатиме оперативного лікування.

Повертаючись до місця бактерій Hellіcobacter Рylori в розвитку виразкової хвороби, треба зазначити, що далеко не всі носії цих мікробів хворіють на виразкову хворобу. Чому? Щоб вона виникла (як і передвиразковий гастродуоденіт), важливо, в якому стані шлункова секреція (підвищена чи нормальна), захисні властивості слизової, чи хворів хтось у родині. Цікаво, що частіше хворіють на виразку люди з О (I), В (III) групами крові, резус-негативні. Має значення і те, як ви харчуєтеся, чи вживаєте алкоголь, полюбляєте гострі страви, курите, часто нервуєте.

Протимікробне лікування проводять комплексними препаратами Pylolact-neo, Oznistat впродовж тижня, що дає позитивний результат у 80-90% випадків.

На жаль, далеко не у всіх ендоскопічних кабінетах Львова можна зробити аналіз на наявність бактерій. Частина хворих їх не має, інші - не можуть приймати антибіотики через алергію, непереносимість. Тому лише лікар має призначити вам курс лікування сучасними противиразковими середниками. Не лікуйтеся за рекомендаціями реклами, знайомих, родичів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.