Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лукашенко оголосив про розкриття теракту в мінському метро (відео)

Світ навколо нас 7556 переглядів

Опубліковано - 13.04.2011 15:25 | Всі новини | Версія для друку

Лукашенко: теракт розкрили не виходячи з кабінетів
Лукашенко: теракт розкрили не виходячи з кабінетів
Теракт у мінському метро розкрито, заявив Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Як і очікувалося, затримані за вибух у Мінську зізналися у всіх інших терактах в Білорусі.

"Сьогодні о 5.00 злочин було розкрито. Вони (підозрювані) дали свої свідчення", - сказав Лукашенко на оперативній доповіді за підсумками розслідування. "Головне - ми знаємо, хто і як зробив. Чекістам і міліції знадобилася доба, щоб за дев`ять годин (напередодні 12 квітня) провести блискучу операцію без шуму і тріскотні і затримати виконавців теракту", - наводить слова президента Білорусі РІА «Новості».

Лукашенко наголосив, що співробітники правоохоронних органів збудували чітку хронологію злочину, і активна фаза операції із затримання пройшла блискуче. Він також відзначив, що багато матеріалів силовики одержали від громадян.

В той же час Лукашенко доручив допитати опозиційних політиків у зв`язку з терактом у мінському метро. "Я доручив розглянути всі заяви від політичних діячів. Ми шукаємо співучасників і замовників. Ці діячі від так званої "п`ятої колони", може, розкриють карти і вкажуть, хто замовник". Президент Білорусі вимагає "всіх притягти і допитати, не зважаючи ні на яку демократію, стогін і завивання зарубіжних страждальників".

"Добалакалися до того, що не тільки влада, скоїла цей злочин (теракт), але і військові, міліція, і, навіть, церква", - обурився Лукашенко і зажадав допитати також і всіх тих, хто робить такі заяви. "Знайти і допитати як злочинців. Ніякого прощення. Вони створюють негативне середовище і розбурхують чесних людей. Будь-яку паніку з приводу продовольства, валюти, потрібно зупиняти", - додав Лукашенко.

Також він обурився поведінкою Європи у зв`язку з вибухом у мінському метро. "Дійшло до блюзнірства. У нас трагедія, а наші європейські партнери в Страсбурзі міркують про якісь права людини, а наші демократи з "п`ятої колони" закликають ввести санкції. Це танець на кістках. Інакше не назвеш таку поведінку", - сказав Лукашенко. На його думку, "вони хоч би могли почекати, поки жалоба за загиблими закінчиться", повідомляє УНІАН.
КДБ оприлюднило фоторобот "мінських підривників" уже після затримання
КДБ оприлюднило фоторобот "мінських підривників" уже після затримання
Затримані за вибух у Мінську зізналися у всіх інших терактах в Білорусі

Лукашенко розповів, що злочинці, які підірвали метро в Мінську, працювали "хто токарем, хто електриком", і вже зізналися у здійсненні терактів в 2008 і 2005 роках, повідомляє ТСН.ua.

Затримані за теракт в мінському метро зізналися не тільки у скоєнні цього злочину, але й в інших вибухах.
"Як мені доповіли слідчі, затримані зізналися не тільки в здійсненні терористичного акту в метро, але на їхній совісті і теракти, скоєні на День незалежності та у Вітебську", - заявив глава республіки Олександр Лукашенко.

"Дивовижно, але факт: ці негідники, хто скоїв злочини, працювали у конкретних трудових колективах - хто токарем, хто електриком", - додав він.

"Негідники мають понести найсуворіше покарання", - підкреслив Лукашенко. Він зажадав у стислі терміни завершити всі слідчі дії і направити справу до суду.





Нагадаємо, що вибух на станції метро "Жовтнева" в Мінську стався у понеділок увечері під години пік. За останніми даними, загинули 12 осіб, постраждали більше 190. Генпрокуратура Білорусі кваліфікувала подію як теракт.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.