Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Тбілісі розігнали акцію радикальної опозиції (відео)

Новини Сакартвело 9723 перегляди

Опубліковано - 26.05.2011 05:24 | Всі новини | Версія для друку

У Тбілісі провели спецоперацію з розгону акції протесту
У Тбілісі провели спецоперацію з розгону акції протесту
Дві людини загинули і 19 постраждали в результаті розгону маніфестації в Тбілісі. Серед загиблих - поліцейський, якого збив автомобіль з ескорту організаторів акції, що поспішно залишали місце проведення маніфестації.

Термін санкції на проведення мітингу минув 25 травня о 12 годині ночі. Учасники акції були попереджені співробітниками мерії, що час санкціонованого мітингу минув. На пропозицію про перенесення акції в будь-яке інше місце, маніфестанти відповіли відмовою.

Через деякий час спецназ почав операцію. Спецоперація з розгону акції протесту в Тбілісі тривала всього 5-7 хвилин. Спецназ витіснив опозицію з проспекту Руставелі. Маніфестантам був наданий коридор.

Лідер радикальної опозиції Ніно Бурджанадзе з чоловіком Бадрі Біцадзе, а також з іншими лідерами опозиції, спішно покинули акцію протесту біля будівлі парламенту Грузії за кілька хвилин до початку розгону.

Втікши з поля бою Бурджанадзе залишила позаду себе своїх прихильників, яких всі ці п’ять днів переконувала, що буде стояти до кінця з ними.

Бурджанадзе стверджувала всі ці дні, коли проходили акції протесту, що 25 травня стане "днем перемоги над режимом Саакашвілі", але цей день став днем ​​великий бурджанадзевської провокації.

Люди, які прийшли на акцію за покликом Бурджанадзе, стали заручниками її безглуздої, авантюристичної та провокаційної політики.

Відзначимо, що в мережі Facebook громадяни Грузії створили спеціальну сторінку під назвою "Бурджанадзе слід заарештувати". У цю групу вже вступили сотні людей.

Пропонуємо відеосюжет телеканалу "Руставі 2", в якому зображена втеча Бурджанадзе з акції, розгін мітингу і затримання після розгону несанкціонованої акції в центрі Тбілісі.



В ході операції проти демонстрантів були використані водомети і сльозогінний газ.

Один поліцейський загинув під час розгону мітингу на проспекті Руставелі

Як заявив сьогодні на брифінгу в МВС Грузії глава інформаційно-аналітичного департаменту Шота Утіашвілі, поліцейського вдарила входила в ескорт організаторів акції автомашина.

Імовірно, його вдарив джип з ескорту Ніно Бурдджанадзе і Бадрі Біцадзе, які втікали з акції протесту.



"Одна частина організаторів покинула мітинг на високій швидкості. Зіткнення відбулося на площі Свободи", - заявив Утіашвілі.

Крім того, як зазначив глав департаменту, постраждали і доставлені в лікарні 19 осіб, стан яких не є тяжким.

За уточненою інформацією, в результаті розгону мітингу є одна жертва. Помер 40-річний чоловік. За заявою очевидців, перебував у несвідомому стані громадянину була надана перша медична допомога, проте безрезультатно.

Серед опозиціонерів є постраждалі, багато затриманих.



Лідер "Вільної Грузії" Каха Кукава, що знаходився на місці проведення акції протесту під час її розгону бійцями спецназу, виявлений побитим. Як повідомляють у прес-службі партії, Кукаві нанесені серйозні пошкодження.

У партії не уточнюють його місцезнаходження з метою "його ж безпеки", повідомляє сайт “Грузія-online”.
Нагадаємо, мерія Тбілісі на основі письмового звернення "Народних зборів" видала санкцію на проведення акції з 21 травня до опівночі 25 травня. Продовження акції після цього терміну, згідно з грузинським законодавством, буде вважатися незаконним.

25 травня мітингувальники перемістилися на територію перед будівлею парламенту, де 26 травня має відбутися парад, присвячений Дню відновлення незалежності. О 8 годині вечора мерія Тбілісі запропонувала організаторам інші місця міста для проведення акції, на що отримала категоричну відмову.

О 00:10 годині, після того, як акція "Народних зборів" набула несанкціонований характер, співробітники поліції звільнили прилеглу до парламенту територію від учасників акції. У зв’язку з наданням опору поліції затримані кілька учасників несанкціонованої акції.



Раніше, екс-спікер парламенту Грузії, а нині лідер опозиції Ніно Бурджанадзе закликала Президента Михайла Саакашвілі відмовитися від проведення параду 26 травня на честь Дня незалежності.

Саакашвілі звинуватив Путіна в спробі влаштувати революцію в Грузії

Представники влади заявляють у відповідь на дії опозиції, що Саакашвілі користується підтримкою більшості населення і не піде у відставку до закінчення терміну президентських повноважень, тобто до жовтня 2013 року. А сам президент вже знайшов винного в безладах - це російський прем’єр-міністр Володимир Путін.

На зустрічі з депутатом тбіліських міських зборів Саакашвілі назвав акції опозиції "маскарадом на вулиці" і пояснив, що їхня причина в "роздратуванні", яке Грузія викликає у "деяких дуже серйозних сил". Він пояснив, що має на увазі російського прем’єра Володимира Путіна.

"Річ у тому, що я з ним не мав ніколи ніяких особистих конфліктів, але наші головні мрії не співпали. Його головною мрією було (а він чесно сказав про це) відновлення Радянського Союзу, об’єднання того простору, який називався СРСР, але нашою мрією було створення нашої єдиної держави, яка орієнтована на цінності демократичних свобод, на будівництво, на звільнення людей, на освіту, на провідну роль в світі", - продовжив Саакашвілі.

"Весь цей маскарад їм потрібний для того, щоб хтось побачив по телевізору, що відбувається, і скасував би свій візит до Грузії, щоб інвестори не побудували готелі, щоб туристи не приїжджали", - вважає Саакашвілі.

Дії опозиції, за його словами, не зупинять розвиток Грузії.



"Те, що нам влаштовують маскаради на вулицях столиці, я не здивований, можна сказати, це історичне дежа-вю для грузин", - заявив президент. Натякаючи на зв’язку частини грузинської опозиції з Росією, він заявив, що "в Грузії споконвіку існували "молодші спадкоємці", які бігли до іншої країни, щоб отримати трон".

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.