Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Комунальні тарифи в Києві все-таки підвищать. І неодноразово

Добробут Регіон: м.Київ 10370 переглядів

Опубліковано - 14.11.2006 18:07 | Всі новини | Версія для друку

Комунальні тарифи в Києві все-таки підвищать. І неодноразово
Комунальні тарифи в Києві все-таки підвищать. І неодноразово
Київ не повинен реєструвати рішення про підвищення тарифів в Міністерстві юстиції. Про це заявив начальник Головного управління КМДА з питань цінової політики Василь Яструбинський.

«Київська міськдержадміністрація - це виконавчий орган місцевого самоврядування. Підвищення тарифів було введено в більшості областей України, і, за нашим даними, - а ми провели спеціальний моніторинг, - жодна область їх не реєструвала. Принаймні, обласні центри не реєстрували», - сказав Яструбинський, повідомляє сайт finance.ua.

За його словами, рішення органів самоврядування не мають потреби в реєстрації в органах юстиції (згідно ст. 28 Закону «Про органи місцевого самоврядування в Україні»). Тому тарифи в столиці будуть підвищені.

Яструбинський нагадав, що в 2004 році Мін'юст уже скасував рішення КМДА про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені, мотивуючи це тим, що відсутня методика підвищення тарифів.

Прес-секретар Міністерства юстиції України Лія Єльченко повідомила, що мерія може встигнути зареєструвати рішення до 1 грудня.

«Однак схоже, що в КМДА взагалі не збираються подавати документи на реєстрацію. А даремно, адже в такому випадку платіжку на «комуналку» за грудень можна буде сміло заперечити в суді», - резюмувала Єльченко.

Київська влада не виключає ще одного підвищення тарифів на комунальні послуги

Перший заступник голови Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко не виключає в 2007 році ще одного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в зв’язку зі збільшенням вартості імпортованого в Україну газу до $130 за тисячу м.куб.

На прес-конференції сьогодні у Києві він наголосив, що в такому разі підвищення відбуватиметься за методикою, яка буде затверджена законом, повідомляє ICTV.

За його словами, Кабінет міністрів нині розробляє методику, яка буде подана як законопроект на затвердження до Верховної Ради. "І ні до однієї місцевої влади питань не буде, адже працюватиме закон", - наголосив А.Голубченко.

Він заявив, що після підвищення тарифів у Києві з 1 грудня вони будуть не найвищі в Україні. При цьому він наголосив, що якщо такого підвищення не відбудеться, то з міського бюджету на дотацію житлово-комунальним організаціям необхідно буде виділити 3 млрд грн.

При цьому А.Голубченко підкреслив, що в Києві запровадять власну систему субсидій. Зокрема, якщо по всій Україні субсидії виплачуватимуть тим, у кого сума платежів перевищуватиме 20% від сукупного доходу родини, а для самотніх пенсіонерів, - понад 15%, то в Києві цей поріг встановлено відповідно в 15 і 10%. Для цього з міського бюджету виділять від 350 до 500 млн грн.

Начальник головного управління соцзахисту Київської міськадміністрації Сергій Бичков зазначив, що в Києві субсидії оформлятимуть в найкоротший термін, а тим, хто їх вже отримує, зроблять автоматичний перерахунок.

В.Яструбинський повідомив, що за новими тарифами на місяць у Києві загальна сума комунальних платежів, крім електроенергії, становитиме 200,3 млн грн, тоді як за старими тарифами ця сума наразі становить 67,3 млн грн. Основну частину коштів, отриманих від підвищення тарифів, спрямують на погашення вартості газу. Водночас, за його словами, підвищення тарифів не дасть можливості направляти значні суми на модернізацію міського господарства. Зокрема, на капітальний ремонт системи водопостачання і каналізації буде виділено 70 млн грн, частина яких піде на встановлення приладів обліку в житлових будинках.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.