Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Адміністрація Київської області намірилася переїхати в Ірпінь

Самоврядування Регіон: Київська область 9358 переглядів

Опубліковано - 20.07.2011 11:01 | Всі новини | Версія для друку

Адміністрація Київської області намірилася переїхати в Ірпінь
Адміністрація Київської області намірилася переїхати в Ірпінь
Влада вирішила перенести центр Київської області зі столиці в Ірпінь, який знаходиться за 18 км від Києва.

На думку губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка, Ірпінь якнайкраще підходить на цю роль - недалеко від Києва, хороше транспортне сполучення з іншими населеними пунктами області, є вільна земля. Презентація проекту вже відбулася. За словами Присяжнюка, на перенесення піде 5 років і мільярд гривень, пише Сегодня.

Головна причина, чому Київ повинен залишитися тільки столицею країни, але не центром області - це гроші. В області вважають, що в Києві і так багато підприємств, які платять податки, а отже поповнюють горбюджет. А області потрібні додаткові кошти для розвитку тієї ж інфраструктури. Зараз же, наприклад, підприємство, яке знаходиться в області, платить податки в столиці. Другий мотив перенесення, на думку обласних чиновників, - банальна зручність.

Жителям Київщини набридло мотатися по столиці і збирати потрібні папери то на Хрещатику, то на Великій Васильківській, де знаходиться різні управління обладміністрації. Але в Києві від цієї ідеї далеко не в захваті. У мерії запевняють, що "це питання ще дуже дискусійне".

Чиновники запевняють, що, Київ не має наміру розлучатися ні з однією тисячею бюджетних гривень, але з іншого боку, це допомогло б хоч якось розв'язати проблему з пробками і реалізувати багато спільних проектів з областю - винесення шкідливих підприємств, окружна дорога, місце для нового кладовища і сміттєспалювального заводу).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.