Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибух на шахті в Луганській області: є жертви

Надзвичайна подія Регіон: Луганська область 9477 переглядів

Опубліковано - 29.07.2011 11:18 | Всі новини | Версія для друку

Вибух на шахті в Луганській області: є жертви
Вибух на шахті в Луганській області: є жертви
Близько 2:00, 29 липня, у місті Суходільськ Краснодонського району Луганської області на шахті “Суходольська-Східна” на глибині 915 м стався вибух.

Загинули 16 гірників. Ще трьох шахтарів з опіками доставлено до лікарні. Всього на аварійній ділянці працювало 28 гірників.

Доля ще 9-х шахтарів, які працювали всередині на момент вибуху, наразі невідома.

Нагадаємо, вранці, 29 липня, урядова коміся за дорученням президента Віктора Януковича вилетіла з Києва до місця аварії . Про це повідомили в прес-службі Міністерства надзвичайних ситуацій України.

До складу урядової комісії увійшли: міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Володимир Павленко та інші.

Найближчим часом на місце аварії вилетить прем'єр-міністр Микола Азаров.

Адміністрація об'єднання "Краснодонвугілля" (Луганська область), в управлінні якого перебуває шахта "Суходольська-Східна", виплатить родинам гірників, які загинули під час вибуху на шахті "Суходольска-Східна", по 1 млн грн. Компенсації також отримають постраждалі шахтарі.

За попередніми даними, причиною аварії на на шахті "Суходольська-Східна" став вибух повітряно-метанової суміші. Про це повідомили в ГУ промисловості та розвитку інфраструктури Луганської області.

Президент Віктор Янукович терміново відбув з Криму до Луганської області на місце аварії.

Президент також висловив співчуття родинам загиблих гірників. "Поділяю гіркий біль непоправної втрати і сумую разом з вами і вашими родинами. Прийміть мої щирі слова співчуття та підтримки у цю тяжку годину. Вічна пам’ять загиблим", - йдеться у співчутті глави держави.

Експерти зазначають, що шахта "Суходольська-Східна" є однією з найбільш небезпечних у Донецькому вугільному басейні, у зв'язку з підвищеною небезпекою раптових викидів вугілля і газу. 9 червня 1992 року в результаті вибуху метану і вугільного пилу на шахті загинули 63 людини. Крім того, 13 серпня 2006 року на шахті стався вибух, вісім шахтарів загинули, п'ять були поранені.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.