Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Причину аварії на луганській шахті обіцяють назвати вже в понеділок

Надзвичайна подія Регіон: Луганська область 8719 переглядів

Опубліковано - 31.07.2011 19:13 | Всі новини | Версія для друку

Шахта “Суходільська-Східна”
Шахта “Суходільська-Східна”
Розслідування причин аварії на шахті “Суходільська-Східна” проведуть у стислі терміни, а про перші результати розслідування можна буде говорити вже у понеділок.

Про це заявив голова урядової комісії, міністр Бойко.

Стан двох гірників, госпіталізованих після аварії на шахті "Суходільська-Східна" важкий, повідомив журналістам голова управління охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації Павло Малиш. Двоє постраждалих перебувають у відділенні реанімації Луганської обласної клінічної лікарні. Раніше прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу за фактом вибуху на шахті "Суходільська-Східна" у Луганській області, яка забрала життя 26 гірників.

Рятувальники, між тим, у неділю, 31 липня, завершили пошуково-рятувальні роботи на шахті, а вже в понеділок, 1 серпня, на засіданні комісії буде озвучено попередні висновки і первинну версію того, що сталося, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко. Він повідомив, що до закінчення всіх робіт шахту в діючий режим не вводитимуть. За словами міністра, зараз там працюють лише служби, котрі підтримують життєзабезпечення підприємства.

Паралелі з минулими трагедіями

Тим часом, голова незалежної профспілки гірників луганської шахти імені Баракова Дмитро Калитвенцев вважає, що причиною аварії на шахті "Суходільська-Східна" стали грубі порушення правил техніки безпеки.

"Людей просто вбили, тому що було потрібно більше тонн вугілля. Адже сьогодні є датчики, які завжди спрацьовують. Це дикі випадки, які відбуваються лише тому, що комусь потрібний видобуток навіть ціною крові", - заявив він.

Калитвенцев провів паралель між аварією на шахті Баракова, що сталася 2000 року і забрала життя 80 шахтарів та новою трагедією на "Суходільській-Східній". Тоді причиною вибуху комісія назвала несанкціоноване проведення зварювальних робіт у виробці.

Сім’ям загиблих гірників обіцяє допомогу і місцева влада, і президент. Зокрема, влада Луганської області виділить сім'ям постраждалих земельні ділянки зі спрощенням усіх дозвільних процедур. 31 липня оголошено в Україні національним днем жалоби за 26-ма гірниками, що загинули на луганській шахті "Суходільська-Східна" та 11-ма на макіївській імені Бажанова.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.