Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Орли Могильова” використали студентів в якості “тренувальних груш”

Скандал Регіон: Херсонська область 11360 переглядів

Опубліковано - 5.09.2011 12:31 | Всі новини | Версія для друку

“Орли Могильова” використали студентів в якості “тренувальних груш”
“Орли Могильова” використали студентів в якості “тренувальних груш”
У Херсоні міліція незаконно використовує студентів для відпрацювання спецприйомів з розгону мирних демонстрацій.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

2 вересня 2011 року в Херсонській області в смт. Чорнобаївка пройшли навчання МВС, завданням яких було відпрацювати стандартні дії міліції під час масових заходів та акцій протесту. Ці відпрацювання проходили на простих студентах, котрих привезли на полігон замість навчального процесу. Певно, це інновації українофоба Табачніка в українській системі освіти.

До голови Херсонської "Студентської Свободи" Євгена Матковського звернулися студенти одного з вишів Херсона та попросили про зустріч віч-на-віч. При зустрічі вони розповіли про те, що їх замість пар в університеті відправили в Чорнобаївку, не пояснюючи навіщо. На місці студенти побачили безліч спецпідрозділів міліції, автозаки та навіть БТР.

Коли "навчання" почалися, деяким студентам наказали брати пляшки з водою та кидати в міліцейський кордон з щитами, інші ж учасники цього "дійства" мали штурмувати та пробивати ці міліцейські кордони. Всі спроби зробити це завершувались тим, що міліція оточували молодь (використовуючи при цьому також важку техніку), вихоплювала з натовпу та забирада в автозаки студентів, скручуючи їм руки, декому з учасників також перепадало і міліцейськими кийками по спині.

"Такі "відпрацювання" проводились на студентах не випадково, адже саме студенти, українська молодь може стати головною рушійною силою в антиурядових та революційних процесах в Україні. Правоохоронні органи, які тепер перетворилися на каральні батальйони, хочуть показати, що вони готові застосувати силу навіть проти мирних маніфестацій. Але вони забувають, що саме ми, молоді українці, готові йти до кінця, до остаточної перемоги. Вони хочуть залякати нас арештами, але роблять нас ще сильнішими та згуртованішими", - заявив голова Херсонської обласної молодіжної громадської організації "Студентська Свобода" Євген Матковський.

Замість післямови. Дуже дивно, що зафіксувавши факт брутального порушення чинного законодавства, політична партія досі навіть не звенулася з відповідною заявою у пркуратуру. Адже, очевидно, що зазначений випадок має ознаки кримінального злочину, щонайменше - перевищення владних повноважень і з боку працівників міліції(тих, хто санкціонував заначені "навчання" і тих, хто незаконно застосовував силу і спецзасоби до громадян). Те ж стосується і керівництва учбових закладів, які перевищивщи владу направили студентів на зазначені "навчання".

Чи у "Свободі" не вважають, що зі злочинними діями посадовців потрібно боротися, примушуючи правоохоронців виконувати Закон?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.