Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Табачник прогнувся. У підручниках історії Майдан замінили біографією гаранта

Освіта 17882 перегляди

Опубліковано - 20.09.2011 22:01 | Всі новини | Версія для друку

Табачник прогнувся. У підручниках історії Майдан замінили біографією гаранта
Табачник прогнувся. У підручниках історії Майдан замінили біографією гаранта
З підручника Історії для 11 класу виключено термін “помаранчева революція” і внесено біографію президента України Віктора Януковича.

Новий підручник з Історії України для 11-класніків менший за попередній на 100 сторінок.

У ньому змінено деякі розділи. У старій "Історії" перший розділ називався "Україна під час Другої світової Війни", у новій - "Велика вітчізняна війна". Раніше Організація українських націоналістів Була описана трьома абзацами, тепер - одним реченням: " Боротьба проти сталінського тоталітаризму в краї очоліла Організація українських націоналістів (ОУН), Яка нараховувала близько 20 тисяч людей". Загибель Романа Шухевича та Степана Бандери в обох книжках не описана.

Помаранчевій революції в попередній "Історії України" був відведеній розділ, у новій - два абзаци. "Опозиція вдалася до протестних акцій ... повністю паралізувала роботу центральних органів влади ...", ідеться в новій "Історії". Термін "помаранчева революція" взагалі не вживається у підручнику.

"Ідеться про часткове повернення до попередніх схем. Думаю, Це безпосередню пов' язано з роллю Табачника, його трактуваннями Другої світової Війни, негативними висловлюваннями про ОУН та УПА. Він вживає при оцінці подій класичну радянську історіографічну схему", - стверджує політолог Олексій Гарань.

Нагадаємо, у березні 2011 року Дмитро Табачник заявив, що в нових підручниках історії для 11 класу буде відновлено термін "Велика Вітчизняна війна", а інформація про ОУН-УПА буде подаватися об'єктивно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.