Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Росії заживо спалили православного священика і його сім’ю

Світ навколо нас 8897 переглядів

Опубліковано - 4.12.2006 13:29 | Всі новини | Версія для друку

Сім`ю священнослужителя спалили живцем
Сім`ю священнослужителя спалили живцем
У Тверській області РФ невідомі злочинці спалили заживо православного священика, його дружину і трьох маленьких дітей - 11-літнього сина і двох дочок, 5 і 7 років.

Жахливий інцидент трапився в селі Прямухіно. Священик Тверської єпархії Андрій Ніколаєв і його родина згоріли в будинку, де вони мешкали. Зловмисники підперли вхідні двері зовні сталевою трубою, щоб люди, які знаходилися усередині, не змогли вибратися з вогню. На вікнах будинку були ґрати, тому шансів у загиблих врятуватися не залишалося.

В усіх храмах Тверської єпархії 2 грудня було зачитане повідомлення Владики Тверського і Кашинського Віктора, у якому говориться, що отець Андрій згорів з сім’єю в ніч з п’ятниці на суботу, 2 грудня.

Як говориться на сайті "Православіє і мір", будинок Андрія Ніколаєва було облито бензином і підпалено.

В УВС Твері за фактом загибелі сім’ї священика порушили кримінальну справу. Відкрито гарячу лінію для зв’язку з громадськістю. МВС Росії для надання практичної допомоги в розслідуванні загибелі священика і його сім’ї направило у Тверську область співробітників оперативних підрозділів.

"МВС РФ для надання практичної допомоги в розслідуванні загибелі священика і його сім’ї у Тверській області направило туди співробітників оперативних підрозділів центрального апарату міністерства", - повідомили в прес-центрі МВС РФ у понеділок, 4 грудня. Найближчим часом міліціонери вилетять у Тверську область, де нададуть практичну допомогу своїм колегам у розслідуванні цієї події.

У жовтні священик через засоби масової інформації просив про допомогу і захист. Справа в тому, що місцеві жителі кілька разів грабували церкву, а на виручені гроші купували алкоголь. Священик намагався сам охороняти храм з рушницею, хоча і зізнавався, що не зможе вистрілити в людину.

Як наприкінці жовтня писала газета "Ізвєстія", "п’яниці не раз замірялися на ікони і церковне начиння - розкрадали церкву і пропивали награбоване. Реальна загроза життю висить і над самим священником Андрієм і його сім’єю".

Майже всі жителі села Прямухіно алкоголіки, вони вимінюють на спиртне навіть дошки і колоди від власних будинків. Деяких парафіян отець Андрій повернув до нормального життя, але іншим не сподобалася його завзятість. Отцю Андрію та його парафії загрожували, а його будинок вже один раз підпалювали, тому односельчани дотримуються думки, що загибель сім’ї не була випадковою. У Тверській єпархії вважають так само.

В свою чергу, місцева влада вважає, що вогонь спалахнув не через умисний підпал, а через неправильне поводження з побутовими приладами. Удома у священика виявили пристрої, якими обігрівають трамваї, передає НТВ. За словами фахівців, тримати їх в житлових приміщеннях неприпустимо.

Раніше повідомлялося, що дружина священика Ксенія, що, як вважалось, в п'ятницю приїхала з лікарні додому на вихідні і теж загинула у вогні. Тепер співробітники правоохоронних органів заявили, що її труп в будинку не виявлено. "Місцезнаходження дружини священика Ніколаєва Оксани Василівни, 1974 року народження, поки не встановлено", - заявив РІА "Новини" представник Ради безпеки області. "Проведені розшукові заходи в лікувальних закладах Твері, Торжка, Кувшиново поки результатів не дали", - сказав він, повідомляє NEWSru.com.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.