Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Батько Зоряни Пророк звертається по нашу допомогу!

Доброчинність 46135 переглядів

Опубліковано - 28.11.2011 19:13 | Всі новини | Версія для друку

Потрібно лише 6000 українців, які б погодилися виділити з власного бюджету 100 грн.!
Потрібно лише 6000 українців, які б погодилися виділити з власного бюджету 100 грн.!
Дівчинка Зоряна, що страждає від рідкісної форми епілепсії, та її батьки, які змагаються з безвихіддю, розраховують на нашу допомогу!

Ми вже повідомляли про важку ситуацію, яка склалася в родині Пророків зі Львова. Днями вони отримали офіційне запрошення від німецької Університетської клініки Фрайбурга (див.нижче). Попередня вартість обстеження та можливої операції, - близько 60 000 євро. Обстеження необхідно пройти найближчими місяцями. Звернення батьків про фінансову допомогу до 50 різноманітних фондів та організації принесли 50 відмов. Гроші на лікування Зорянки надсилають прості українці - хто скільки зможе.

Тато дівчинки продовжує невтомно шукати будь-які можливості допомогти донечці. Результати останніх обстежень і консультації з європейськими та американськими фахівцями виявили нову біду – у Зорянки відмирає права скронева доля мозку. Єдиний вихід це операція на відкритому мозку. Інакше, будь-який приступ може вбити дитину.

Лише Університетська клініка Фрайтбурга єдина в світі наважилась взяти на операцію таку складну дитину. Сама операція обійдеться в 30 тисяч євро. Ще 30 тисяч євро обійдеться супроводжуюча терапія і супутні витрати.

За 11 років поневірянь родина використала всі можливі і неможливі ресурси. Через необхідність цілодобового нагляду за Зоряною, батьки не можуть працювати. Допомога, яку надає держава складає 700 гривень в місяць, а препарати, які потрібні Зоряні, коштують в рази більше. Який вихід залишається родині у цьому випадку? Лише сподіватись на допомогу небайдужих людей і вірити що ця допомога прийде вчасно, врятує Зоряні життя, дасть можливість зайняти своє місце у цьому світі, знайти друзів та позбавить нарешті від жахливого головного болю, що роками отруює життя Зорянки та всієї сім’ї.



На даний момент (28 листопада 2011 року) друзями родини вдалося зібрати 6 тисяч євро.

Отже, бракує ще 54 тисячі євро або 594 000 гривень.

Це ціна життя Зорянки Пророк – дитини, яка 11 років виборює своє право існувати серед людей.

Здається, в Україні єдина надія на порятунок - це лише ми самі, - держава існує за своїми, лише зрозумілими їй "понятіями", витрачаючи щодня на утримання власного апарату кошти, що в декілька разів перевищують ту суму, яка конче необхідна для порятунку "маленького українця"...

Потрібно лише 6000 українців, які б погодилися виділити з власного бюджету по 100 грн! Або 600 українців по 1000 грн!

Лист-звернення Романа Пророка

Звертаюся до Вас з проханням.

У моєї дочки діагностували епілепсію. На сьогоднішній день потрібні кошти на проведення операції - резекції правої скроневої частки мозку.

В Україні, наскільки відомо, подібних операцій не роблять. Сподіваємося Зоряну будуть обстежувати, а згодом і оперувати в Університетській клініці Фрайбурга (Німеччина).

Обстеження і операція коштує 59 200 євро.

Основні новини про Зоряну є на сторінці Facebook.

Ось як розвивалася хвороба моєї доньки Зоряни Пророк:

Перші ознаки з’явилися, коли їй було два з половиною роки. Якось не так поводила себе донька з однолітками, у неї часто траплялися істерики. Особливо турбувала блювота, нудота. Лікували дитину від отруєнь, глистів тощо. Були підозри на якісь інфекції, але все більше і більше ставало явним, що хвороба впливає на поведінку дитини, проявляючись у несподіваних приступах агресії. Довелося забрати дитину з дитсадка.

З того часу Зорянка постійно сама - в її житті немає такого слова як «друзі».

Остаточно львівські лікарі діагностували, що причиною порушень у Зорянки є рідкісна хвороба генетичного походження - гіперпролінемія, яка полягає у відсутності в організмі ензиму, який метаболізує одну з амінокислот, - пролін.

Ця хвороба винищує нервову систему, обмежує її інтелектуальний розвиток і спричиняє за собою нездатність самостійний функціонувати в суспільстві.

Як основне лікування була призначена спеціальна безбілкова дієта. Дотримання дієти забрало в дитини всі радощі властиві її віку - солодощі та морозиво. Також сталося ще щось значно гірше - дієта не дала можливості відповідно живити організм дівчинки, який швидко ріс і розвивався. Така ситуація тривала кілька років і, не вважаючи хронічного виснаження організму Зорянки, вона довела нас майже до повного фінансового краху, тому що безбілкові продукти харчування доводилося замовляти і привозити з Польщі, бо в Україні не тільки не виробляють, але і не продають продукти такого типу. Ця ситуація стосується також більшості ліків.

У той час вона стала регулярно відвідувати спецшколу № 104, для дітей з відхиленнями у розвитку. Навчання давалося їй легко, дівчинка без проблем засвоювала шкільний матеріал і робила успіхи.

Однак, коли у нас вже з’явилася надія на поліпшення, на початку 2006 року настало загострення хвороби, яке призвело до припинення відвідування школи. Основною перешкодою стали більш сильні напади агресії.

З того часу дитини неможливо залишити без нагляду навіть на хвилину, вона може покалічити себе, або інших, кинути будь-чим, що потрапить під руку. Коли напад проходить, Зорянка знову стає дівчинкою з нормальною поведінкою.

Світло в кінці тунелю з’явився в 2007 році. Через власні приватні канали ми зв’язалися з польськими лікарями, спочатку в Кельцах, а потім нам вдалося провести обстеження у Варшаві. Першим і головним результатом обстежень ЦЗД стало скасування діагнозу, який був фундаментом лікування, яке проводилось до цього часу.

Ґрунтовні генетичні дослідження, які провела професор Єва Проніцка з клініки метаболічних захворювань, виключили гіперпролінемію, але, на жаль, не дали відповідь на питання, в чому причина нинішнього поганого стану дівчинки. Результат обстежень виключили майже всі відомі захворювання: психічні, генетичні, метаболічні. Ми поїхали з Варшави в повному невіданні. А у Зоряни тривали напади страшної головного болю, після яких - тривалі напади агресії.

Потім нам вдалося поїхати до Вроцлава, де Зорянці за допомогою ЕЕГ уві сні вдалося поставити діагноз: епілепсія правої скроневої частки мозку.

Напади вдалося зменшити протиепілептичними препаратами.

Вона приймає також велику кількість заспокійливих ліків, що дозволяє трохи її заспокоїти, але це не змінює ситуацію, і не дає надії на нормальне життя.

Ліки, які приймає Зорянка:
Risperdal (Risperidon) 4 mg;
Rispolept 2 mg;
Nuerotop retard 300 mg (carbamazepine);
Leponex 100mg (clozapine)
.

Систематичні обстеження та госпіталізація дитини в Польщі на даний час є неможливими з фінансових причин. Лікування громадян іншої держави на комерційних умовах у польських спеціалізованих лікарнях становить кілька сотень Євро на добу.

Недавно ми возили її до Києва, в Інститут нейрохірургії в клініку В.І Щеглова. Лікування там не дало результатів.

Зорянка зараз перебуває вдома, однак шанси на прогрес у лікуванні дитини в Україну надзвичайно низькі. Рівень української медицини в області генетики, метаболічних захворювань і психіатрії усе ще є недостатньо високими. У ситуаціях, коли державні осередки не справляються, дітей направляють на лікування не тільки в Німеччину і Росію, але навіть в Білорусь і на Кубу, що підтверджують також чиновники Міністерства охорони здоров’я.

За словами фахівців-нейрохірургів, які бачили результати обстежень, їй необхідна операція - резекція правої скроневої частки мозку.

Реквізити для переказу коштів:

Для оплати в гривнях:

Назва банку: Приватбанк
Номер картки: 4405 8858 1678 5239

Приклад SMS-команди в Mobile banking "Приватбанку" для переказу 100 грн. з власної картки (хххх - останні 4 цифри №№ Вашої картки) на номер 10060:
PAY100UAH+xxxx+4405885816785239

Назва банку: ПАТ Укрсоцбанк
МФО: 300023
ЗКПО: 2492402078
Рахунок: 26200000454282
Отримувач: Пророк Роман Андрійович
Призначення платежу: матеріальна допомога на лікування доньки

Назва банку: ЦФ ПАТ Кредобанк
МФО 325365
ЗКПО 2492402078
Рахунок 2620401919172
Призначення платежу: зарахування коштів для лікування хворої доньки на рахунок 1000641851 Пророк Роман Андрійович.

Для здійснення переказів з-за кордону в доларах США

Western Union

Shevchenka str. 338/4 Lviv, Ukraine, Prorok Roman

Не забудьте повідомити Романові контрольний номер переказу смс на номер тел. +38067-67-114-79

"Kredobank", Банк посередник: Bank of New York, One Wall Street, New York, N.Y.10015 USA
SWIFT: IRVTUS3N
Банк отримувач: Acc. 890-0057-211
Joint Stock Company "Kredobank"
CENTRAL BRANCH LVIV, UKRAINE
SWIFT: WUCBUA2X
Отримувач: Acc. 2620401919172
name: Prorok Roman
(Shevchenka str. 396/10, Lviv, Ukraine)
рахунок відкритий в ДЛФ ВАТ Кредобанк
вул. Сахарова, 80а
м. Львів, 79026

Webmoney
Z228781399740 -долар
E183524552664 - євро
U311770575512 - гривня
R213308973150 - рублі

Тут документи і результати обстежень Зоряни

Сюжети про нашу сім’ю на ТБ

1. “Наш репортер”, ТРК "Люкс"
"Життя з епілепсією" жовтень 2011 р



2. ЗІК.




3. "Критична точка", ТРК "Україна"



Крім того, відео про будні Зоряни можна подивитися на Youtube.

Дякую!

З повагою
Роман Пророк,
батько Зоряни Пророк

тел.: +38-067-6711479
+38-0322-91-39-66
skype: proroklvov
roman_prorok@ukr.net
Копія запрошення з лікарні
Копія запрошення з лікарні



P.S. Остерігайтеся волонтерів-посередників, які збирають гроші власноруч, перераховуйте або передавайте гроші безпосередньо батькам Зоряни! Про це - сюжет ТСН:

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Доброчинність»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.