Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Медики хочуть визнати сором’язливість психічним розладом - на догоду фармакологічним компаніям

Охорона здоров`я 12931 перегляд

Опубліковано - 13.02.2012 11:12 | Всі новини | Версія для друку

Медики хочуть визнати сором’язливість психічним розладом - на догоду фармакологічним компаніям
Медики хочуть визнати сором’язливість психічним розладом - на догоду фармакологічним компаніям
Незабаром сором’язливість, ексцентричну поведінку та інтернет-залежінсть можуть включити до списку психічних розладів.

Ілюстрація Американська психіатрична асоціація (APA) може включити сором’язливість, ексцентричну поведінку і переживання після тяжкої втрати в розряд психічних розладів.

Водночас, тисячі британських і американських учених виступили проти цієї ініціативи, побоюючись, що через неї мільйони людей будуть безпідставно вважатися психічно хворими.

Вище згадані риси характеру запропоновано включити в п’ятий перегляд "Діагностичного і статистичного посібника з психічних розладів" (DSM-V) - основного документа, що визначає тактику діагностики, лікування, дослідження, обліку та страхування психіатричних пацієнтів.

Цей посібник є основним у США, а також має великий вплив на психіатрію в усьому світі. Також в нову версію видання планують включити лудоманію (ігроманію) та інтернет-залежність.

Зазначимо, що багато американських психіатрів, а також Британське психологічне товариство виступили проти подібної ініціативи, висунувши відповідну петицію з 11 тисячами підписів.

За словами психіатра Саймона Весселі з Королівського коледжу Лондона у 1840 році американський реєстр включав єдину категорію психічних розладів, до 1917 року їх стало 59, до 1959 - 128, до 1980 - 227, і в поточній версії їх стало 347 .

"Нам дійсно потрібні всі ці ярлики? Напевно, ні. Також існує реальна небезпека того, що сором’язливість стане соціальною фобією, у "книжкових дітей" виявлять синдром Аспергера тощо", - наголосив Весселі.

Вчені також висловили побоювання в тому, що зміни в психіатричному керівництві були пролобійовані фармкомпаніями, які бажають отримати прибуток від більшого числа пацієнтів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.