Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Внука Піночета відправлено у відставку за антикомуністичну промову на похоронах діда

Світ навколо нас 11592 перегляди

Опубліковано - 14.12.2006 15:01 | Всі новини | Версія для друку

Аугусто Піночет Моліна
Аугусто Піночет Моліна
Внук покійного колишнього президента Чилі Аугусто Піночета був звільнений з армії за промову на похоронах діда.

Виступаючи на церемонії прощання, Аугусто Піночет Моліна поставив покійному в заслугу силове придушення "марксистської моделі" і зміщення законно обраного уряду соціаліста Сальвадора Альєнде в результаті перевороту 1973 року, повідомляє Lenta.ru.

Внук екс-президента також піддав критиці суддів, що намагалися притягати Піночета до відповідальності за злочини проти людства.

Раніше президент Чилі Мішель Бачелет заявила, що Піночет-молодший, будучи капітаном армії, не має права робити політичні заяви при виконання службових обов`язків і у військовій формі. Представники чилійського Міністерства оборони підтвердили, що він допустив серйозне порушення військової дисципліни.
За деякими даними, Піночет Моліна мав намір за власним бажанням піти у відставку. Проте офіційні джерела спростовують це повідомлення, підкреслюючи, що він був звільнений саме через свій виступ на похоронах діда.

Нагадаємо, церемонія похоронів колишнього президента, який помер минулої неділі, пройшла в чилійській столиці Сантьяго у вівторок. До похоронів труна з тілом була виставлена в каплиці Військової академії, і за два дні попрощатися з Піночетом прийшли близько 60 тисяч осіб.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.