Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мати спаленої живцем Оксани Макар: «Я просила - дайте мені автомат і пустіть мене до них!..»

Кримінал Регіон: Миколаївська область 12943 перегляди

Опубліковано - 13.03.2012 12:54 | Всі новини | Версія для друку

Оксана Макар 25 січня 2012 року
Оксана Макар 25 січня 2012 року
Страшний випадок трапився в Миколаєві 9 березня: троє відморозків заманили в квартиру 18-річну дівчину, по черзі зґвалтували її, а потім, щоб приховати сліди злочину, придушили і спробували спалити живцем на покинутій будові.

У важкому стані постраждалу було доставлено ​​в лікарню вранці 10 березня.

Перше, що шокувало всіх без винятку людей, які стежать за цією трагедією, стала звістка про те, що з трьох затриманих двоє відпущені НА СВОБОДУ! Відразу поповзли чутки про те, що як мінімум двоє з трьох насильників - синки високопоставлених персон. Чутки виявилися не безпідставними.

Як вдалося встановити «Новинам-N», один з підозрюваних - син колишньої глави Єланецької райдержадміністрації. Інший, - ще вище, - нібито, син колишнього прокурора Центрального району м. Миколаєва. Те, що справу намагаються «зам’яти» підтверджує і повна відсутність об’єктивної інформації з правоохоронних органів: хто відпустив підозрюваних у скоєнні такого тяжкого злочину? На якій підставі? Хто веде слідство? Домогтися відповіді на всі ці питання виявилося неможливо - глуха стіна. Видно, що якісь впливові сили роблять все для того, щоб вигородити мерзотників.

Кореспонденти «Новин-N» зустрілися з матір’ю постраждалої, яка другу добу невідлучно знаходиться поруч донькою. Тетяна Суровицька - співробітниця київської косметичної фірми «Дан-престиж». Працювати в столицю вона виїхала ще в 2006 році.

«На 8 березня вона відпросилася у бабусі поїхати до Миколаєва - відзначити свято разом з подружками. Бабуся її відмовляла, мовляв, почекай, я отримаю пенсію, потім поїдеш і відсвяткуєш. Оксанка не послухалася, зібралася й поїхала. Сказала, що тільки відсвяткує 8-е березня і повернеться. У неї в Миколаєві є подружки, вони часто відпочивали в барі «Рибка» на Дзержинського. Тому вона і опинилася в тому районі...», - додала крізь сльози мати Оксани.

10 березня 2012, коли Тетяна виїхала в м. Обухів у справах, їй зателефонувала сестра, і повідомила страшну звістку: її єдина дочка, 18-річна Оксанка - при смерті.

«Вона подзвонила і сказала: Оксаночка вмирає. Я на найближчому автобусі виїхала до Миколаєва. Сестра дізналася про те, що трапилося від тата, а він - від співробітників міліції» - мати дівчинки закрила обличчя руками.

До Миколаєва Тетяна прибула в неділю 11 березня о 6:00 ранку.

Почувши про те, що двох кривдників її дівчинки відпустили з міліції, Тетяна скрикнула:
«Як відпустили?! Мені ж сказали, що їх усіх трьох закрили! Ви подивіться, яка вона була - мати тремтячими пальцями стала гортати фото в телефоні, - Ось Оксаночка 25 січня, а ось - якою я її побачила після приїзду в Миколаїв 11 березня... Що вона кому зробила поганого?! ...У неї поплавлені нирки та кістки, у неї ручки - як вугілля, вся шкіра обвуглена .... А на шиї - сліди від зашморгу!..».

В день приїзду Тетяна пішла до Центрального РВВС. Спочатку з нею ніхто не хотів розмовляти, потім, все ж, змилувалися: «Мені сказали, що всіх трьох зловили, будуть розбиратися. Я попросила: дайте мені автомат і запустіть мене до них! На що мені сказали - ні, їх потихеньку і так вбивають. А тепер виходить, що двох відпустили? ...Я нікого не прощу! І не дозволю, щоб все це зам’яли... »
Оксана Макар 10 березня 2012 року
Оксана Макар 10 березня 2012 року
Як троє відморозків ґвалтували 18-річну дівчину, а потім спробували її спалити живцем

Вранці, 10 березня, приблизно в 09-00, по телефону спецлінії «102» до чергової частини Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області надійшов дзвінок від громадянина, який повідомив про те, що він, проходячи повз будівельного майданчика біля багатоповерхових будинків по проспекту Леніна, почув, що з-за паркану доноситься жіночий стогін і прохання про допомогу.

На вказане місце виїхав наряд патрульної служби міліції, співробітники якого і виявили дівчину. Обгоріла і почорніла від кіптяви, вона лежала в підвальному приміщенні, в ямі, серед будівельного мотлоху і ледь подавала ознаки життя.

18-річна дівчина була доставлена ​​в лікарню. Медики, оглянувши її, були шоковані - практично все тіло постраждалої було обвуглене. Вразила глибина опіків: на деяких ділянках тіла шкіри та м’язів майже не залишилося, частина кісток перетворилися на попіл. Але, незважаючи на страшні тілесні ушкодження, дівчина була жива, і досить адекватно для свого стану спілкувалася з медиками. Потерпілу зараз намагаються врятувати лікарі, а правоохоронцями за підозрою в причетності до скоєння цього тяжкого злочину, був затриманий житель обласного центру.

Як було встановлено співробітниками Центрального РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області, напередодні ввечері потерпіла познайомилася в розважальному закладі з двома чоловіками. Молоді люди не викликали підозри у дівчини - вони жартували, пригощали спиртними напоями і кожен з них намагався сподобатися новій знайомій.

Пізно ввечері чоловіки, проводжаючи дівчину додому, запропонували зайти на квартиру їхнього товариша - мовляв, він дуже добре готує каву, і музику ще можна послухати. Жінка погодилася, але замість кави кампанія продовжила вживати спиртні напої. У якийсь момент дівчина, яка стала відчувати себе погано, заснула, повністю відключившись.

Нові знайомі, скориставшись безпорадним станом жінки, по черзі її зґвалтували, а потім, коли один з них залишився наодинці з дівчиною, з невідомих причин почав її душити, поки остання не перестала подавати ознак життя. Але цього зловмисникові було мало. Спочатку, будучи впевненим, що жінка вже мертва, 23-річний чоловік ще раз вступив з нею в статевий контакт. Після чого, поставивши до відома господаря квартири і свого товариша про те, що необхідно позбавитися від тіла, нелюд замотав дівчину в ковдру, і виніс її до будівельного майданчика, який знаходився неподалік від місця тих жахливих подій. Він спустився у підвальне приміщення і кинув тіло в яму, повну будівельного сміття. Після цього злочинець, за його словами, розвів багаття неподалік від жінки, і пішов у своїх справах.

Доля вирішила подарувати дівчині шанс - вона своїм стогоном звернула на себе увагу перехожого...

* * *

Незважаючи на те, що мати дівчини у нестямі від горя, вона змогла повідомити кореспондентам «Новинам-N» важливу інформацію. Зокрема, з’ясувалося, що потерпіла практично весь час перебуває у свідомості, розповідає їй те, що з нею сталося. Між тим, ніхто з працівників міліції навіть не спробував поговорити з постраждалою - за версією правоохоронців дівчина весь час знаходиться у несвідомому стані. Мати це категорично заперечує - два дні, які вона провела з дочкою, дівчинка була в свідомості і могла говорити, розповідала, згадувала!

Складається враження, що правоохоронцям просто НЕ ПОТРІБНІ свідчення потерпілої. А беручи до уваги тяжкість її стану - може статися (не дай Бог, звичайно!), Що завтра вже свідчення давати не буде кому. І тоді слідчі з легким серцем складуть картину того, що сталося зі слів тих, хто ґвалтував, душив, підпалював. А їх, до того часу, спритні адвокати, добре «підігріті» татовими грішми навчать ЩО і ЯК говорити. Так що не виключено, що у всій цій історії винних взагалі не буде - відбудуться умовними термінами.

Мати постраждалої передала «Новинам-N» фото своєї доньки: до трагедії і після - і наполягла на тому, щоб ці фотографії були опубліковані.

Стан дівчини, яку намагалися спалити живцем троє відморозків, вкрай важкий. Лікарі вже ампутували їй праву руку, стопи обох ніг і щиколотку.

Всім, хто хоче допомогти Оксані у цій біді, повідомляємо номер поповнення картки, відкритої в ПриватБанку на ім’я її мами Суровіцької Тетяни Романівни: 6762462057463702. Призначення платежу - поповнення картки.

«Новини-N» будуть найпильнішим чином стежити за ходом розслідування цього страшного злочину і інформувати про це своїх читачів.



Від «Аратти». Стали відомі імена відморозків:

1. Краснощок Євген Олександрович, 25.02.1989 р.н.

2. Присяжнюк Максим Володимирович, 05.12.1988 р.н. - його мати - в минулому голова Єланецької райадміністрації.

3. Погосян Артем Віталійович, 11.04.1990 р.н. - син колишнього прокурора Центрального району м. Миколаєва

Інтернет-спільнота знайшла сторінки двох з цих трьох нелюдей в мережі "ВКонтакті":

Погосян Артем
Краснощок Євген


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.