Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Жити стало легше. Севастопольська влада перейнялася проблемами російської мови

Національне питання Регіон: м.Севастополь 11320 переглядів

Опубліковано - 11.04.2012 00:40 | Всі новини | Версія для друку

Жити стало легше. Севастопольська влада перейнялася проблемами російської мови
Жити стало легше. Севастопольська влада перейнялася проблемами російської мови
Севастопольська міська рада сьогодні затвердила розроблену міською державною адміністрацією регіональну програму розвитку російської мови і російської культури на 2012-2016 роки.

За відповідне рішення проголосували 65 депутатів - переважна більшість.

Начальник Управління культури і туризму СМДА Наталія Дацюк, представляючи на засіданні сесії проект програми, повідомила, що основною її метою є підтримка розвитку і функціонування російської мови в усіх сферах міста, збереження культурно-історичної спадщини, патріотичне виховання.

За її словами, «фінансування програми становитиме не менш як 1 млн. грн». При цьому, за інформацією Н.Дацюк, 778 тис. грн планується виділити на фінансування по лінії (програма складається з 4-х розділів) культурної діяльності (розділ передбачає, зокрема, фінансування поповнення бібліотечних фондів, на що планується витратити 155 тис. грн, крім того – на придбання костюмів для трьох творчих колективів, які пропагують російську культуру). 128 тис. грн передбачається виділити на розділ «Освіта» (поповнення шкільних бібліотечних фондів і підвищення кваліфікації вчителів російської мови), 88 тис. грн - на розділ підтримки ЗМІ (йдеться про фінансування циклу телепередач, присвячених російській мові і культурі), 6 тис. грн – на сприяння розвитку інших мов.

На фінансування загальноміських свят і 9 фестивалів, які пропагують російську мову і російську культуру, планується виділити 196 тис. грн, а на театральні постановки за п’єсами російських класиків - 165 тис. грн.

Лідер фракції комуністів в міськраді Василь Пархоменко під час виступу на сесії піддав критиці деякі розділи програми. «Ми за цією програмою симфонічному оркестру даємо на підтримку певну суму. І тепер я з жахом думаю: що ж, він тільки Чайковського і Мусоргського виконуватиме? А Бетховена і Моцарта – ні? І не дай Боже, Глінка – у нього ж, говорять, українське коріння є!?», - іронічно відзначив він. Депутат додав: «Ну, яким чином музика, яка сама по собі є інтернаціональною, може фінансуватися за цією програмою?».

Пархоменко також відзначив, що «верх ідіотизму у нас вийшов з театром танцю: дорогі друзі, вони що – тепер танцюватимуть лише кадриль? А як же вальс - не будуть вже, і не дай Боже – гопак!?».

Як повідомлялося раніше, та ж влада запропонувала україномовним дітям з багатодітних сімей суперові умови - вчитися у інтернаті для розумово відсталих.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.