Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому не упередили? Вибухи у Дніпропетровську відбувалися за однаковою схемою

Надзвичайна подія Регіон: Дніпропетровська область 9284 перегляди

Опубліковано - 27.04.2012 17:56 | Всі новини | Версія для друку

Чому не упередили? Вибухи у Дніпропетровську відбувалися за однаковою схемою
Чому не упередили? Вибухи у Дніпропетровську відбувалися за однаковою схемою
Перший вибух пролунав об 11.40 на трамвайній зупинці в самісінькому центрі Дніпропетровська, повідомляє ТСН. Тоді коли тут зазвичай велелюдно. У вщент заповненому трамваї щойно зачинилися двері - аж тут вибухнула бетонна урна.

Смітник розтрощило на дрібні шматки, зруйнована зупинка, вибиті шибки у прилеглих до неї будинках, вікна у трамваї. Найбільше постраждала жінка, яка в цей час проходила повз.

"Тут лежала жінка, схоже ніби вона була мертва", - розповіли очевидці події.

З місця вибуху в обласну лікарню одразу ж шпиталізовали п’ятьох.

Інеса Шевченко першою з лікарів опинилася на місці події і першою почала надавати допомогу постраждалим.

"У них важкі травми, але жити будуть, головне, що все ці травми ускладнені шоком".

Рух транспорту на цій ділянці проспекту одразу перекрили. Сюди з’їхалися правоохоронці, вибухотехніки та рятувальники. І всі вони вже за півгодини почули другий вибух. Він теж пролунав на центральному проспекті, усього за два квартали від першого - на так званій алеї закоханих. В цей час на площу біля фонтану на велику перерву вийшли студенти технікуму.

Травмовані троє студентів. Потерпілих ще не встигли вивезти "Швидкі", як знову вибух, і знову в урні. Цього разу біля входу у центральний парк. Тут неважкі травми отримала одна людина.

Ще за 10 хвилин вибухнула четверта урна, біля якої нікого не було, оскільки на той момент весь центральний проспект вже був оточений міліцією. І вчетверте прогриміло якраз через дорогу від того місця, де пролунав перший вибух. Офіційні коментарі щодо подій в центрі Дніпропетровська вкрай лаконічні.

"На зараз 4 вибухи.., 9 постраждалих", - розповів начальник ЦГЗ УМВС у Дніпропетровській області Олексій Щербатов.

Правоохоронці підтверджують, що усі вибухи скоєні за однаковою схемою – вибухівку закладали в урни в людних місцях. Найімовірніше, що усі вибухові пристрої – саморобні і керувалися дистанційно за допомогою радіообладнання. Міліція перевірила усі урни на центральному проспекті. За двадцять хвилин після четвертого вибуху правоохоронці знайшли предмет, схожий на саморобну бомбу. Поруч із нею стояв молодий чоловік, якого одразу затримали. Поки - він єдиний, хто під підозрою у причетності до інцидентів.

Як повідомлялося раніше, в Дніпропетровську сьогодні прозвучало 4 вибухи. За попередньою інформацією постраждало 27 осіб. Всі вибухи пролунали в центрі міста.

Прокуратура порушила кримінальну справу за статтею "теракт". Слідство веде СБУ.

Від “Аратти”: у зв’язку з трагедією у Дніпропетровську виникає цілком логічне питання до керівництва силових органів: чому для них, судячи з усього, вибухи у Дніпрпетровську стали повною несподіванкою?

Адже, не є таємницею, що криміногення ситуація у місті далека від нормальної. І ці вибухи - не перший випадок. Як і явно замовні вбивства. Між тим, і в МВС і СБУ є підрозіділи, які мають за призначенням вести таємну розвідувальну роботу у кримінальному середовищі. До речі, ті самі підрозділи раніше не спрацювали, як належить, у Донецьку, де у 90-х стався найкривавіший теракт на стадіоні "Шахтар". Винакає друге логічне запитання щодо професійності кадрового забезпечення. Адже всім відомо, звідки сьогодні рекрутуються керівні кадри.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.