Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Siemens встановив рекорд швидкості передачі даних

Технології 8039 переглядів

Опубліковано - 22.12.2006 20:19 | Всі новини | Версія для друку

Siemens встановив рекорд швидкості передачі даних
Siemens встановив рекорд швидкості передачі даних
Фахівцям компанії Siemens вдалося встановити новий рекорд швидкості передачі даних по одному оптичному кабелю.

У рамках іспиту нової системи обробки і передачі даних, вченим вдалося передати інформацію на відстань у 100 миль зі швидкістю в 107 гігабіт у секунду, повідомляє Lenta.ru.

Співробітникам Siemens разом із працівниками Micram Microelectronic, інституту Фраунхофера і голландського технологічного університету Ейндхофен, вдалося створити принципово нову систему передачі даних, яка дозволяє обробляти інформацію до і після її перетворення в оптичний сигнал.

Завдяки цьому вченим вдалося збільшити швидкість передачі даних по оптичному кабелю майже в 2,5 рази в порівнянні з попереднім рекордом.

На думку розробників, широке впровадження нової технології, завдяки якій вміст двох DVD можна буде пересилати на великі відстані за 1 секунду, почнеться до 2010 року.

Зазначимо, що абсолютний рекорд швидкості передачі даних належить вченим з інституту Heinrich-Hertz, що разом з японською компанією Fujitsu змогли передати дані на відстань у 160 кілометрів зі швидкістю 2,56 терабіта в секунду. Така швидкість передачі даних еквівалентна передачі інформації c 60 DVD за одну секунду. Правда, на відміну від цього експерименту, фахівці Siemens для свого рекорду працювали зі звичайними мережами США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.