Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Андріївському узвозі будуть зносити будинки?

Регіональні новини Регіон: м.Київ 6491 перегляд

Опубліковано - 1.06.2012 10:09 | Всі новини | Версія для друку

На Андріївському узвозі будуть зносити будинки?
На Андріївському узвозі будуть зносити будинки?
Під знесення на Андріївському потраплять будинки № 24 і № 26, які давно в аварійному стані. Але їх обіцяють повністю відновити.

Ще три будівлі, в тому числі музей Кавалерідзе і найстаріший на узвозі, напівдерев’яний будинок № 34-в, збираються укріпити, пише "Сегодня".

У КМДА кажуть, що потрібно терміново демонтувати будівлі № 24 і № 26.

"Зараз вони затягнуті банером. Фарбувати їх не було сенсу. Одна належить місту - ми її повернули через суд, а друга - в приватних руках. Обидві будівлі - аварійні. Я заходив всередину і бачив це все. Їх необхідно демонтувати і відновлювати разом, оскільки вони загрожують туристам", - розповів заступник голови КМДА з архітектури і землі Михайло Кучук.

У тому, що деякі будинки доведеться зносити, деякі історики не бачать нічого поганого.

"Ось, наприклад, будинок № 28. Його також знесли і перебудували, знайшовши в архівах документи, як він виглядав. Тут немає нічого страшного. Якщо взялися за узвіз, і він вже має якийсь вигляд, треба закінчити всі роботи і привести його в порядок до кінця", - заявив директор Музею однієї вулиці Дмитро Шльонський.

Києвознавець Михайло Кальницький підтвердив, що декілька будівель на узвозі - в жалюгідному стані.

"Будинок № 26 покосився, там важкий випадок, № 24 в кращому стані, можливо, йому навіть реставрація допоможе. У мене немає відомостей, що ці будинки - пам’ятки, але, звичайно, погано доводити їх до такого стану, коли вже просто нікуди подітися. Їх 10 років тому можна було відремонтувати", - наголосив Кальницький.

Раніше голова КМДА Олександр Попов заявив про необхідність демонтажу з подальшим відновленням ще декількох будинків на Андріївському узвозі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.