Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні через заборонену в Європі хімію масово гинуть жайворонки

Довкілля 17218 переглядів

Опубліковано - 27.08.2012 12:22 | Всі новини | Версія для друку

В Україні через заборонену в Європі хімію масово гинуть жайворонки
В Україні через заборонену в Європі хімію масово гинуть жайворонки
Через масове застосування фосфіду цинку, Україна скоро залишиться без жайворонків, оскільки її земля стає перенасиченою хімією.

Як повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, за даними екологів, близько 100 видів птахів і звірів страждають через застосування в аграрному виробництві фосфіду цинку, який використовується у вигляді протравленого зерна проти гризунів.

За словами еколога, більше 30 видів тварин через нього вже потрапили до Червоної книги. Саме через фосфід цинку в Червоній книзі з’явиться ще недавно такий звичайний в Україні ховрах, хом’як, а також дрохва, степовий орел, степовий лунь, степовий журавель. Поїдаючи отруєних гризунів і птахів, гинуть вовки, шакали, тхори, а також місцеві жителі і мисливці, що їх збирають. Отрута, потрапляючи в норки гризунів, отруює підземні води, що сприяє різним захворюванням людей. Фосфідом цинку труять бездомних собак у містах, а також звірів у зоопарках. Нерідко від цієї отрути гинуть і люди, перш за все діти.

Еколог також зазначив, що фосфід цинку стуворо заборонений в країнах ЄС, а також у Росії та Білорусі. Однак в Україні він має державну реєстрацію Мінприроди України і під виглядом пестицидів - Роденфос, Стрілець, Щурін і Фосфід широко реалізується українськими хімічними підприємствами.

Днями громадські екологічні організації - Печеніги, Київський еколого-культурний центр, Українське товариство охорони птахів, Асоціація зоозахисних організацій України, Жива планета почали всеукраїнську кампанію щодо заборони фосфіду цинку в Україні. Вони звернулися з листом до міністра екології України Едуарда Ставицького з вимогою заборонити фосфід цинку.

Якщо це звернення не подіє, екологи мають намір на початку вересня вийти з пікетом під Кабінет Міністрів України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.