Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Руїну подолано. Тігіпко визнав соціальний дефолт держави?

Добробут 5163 перегляди

Опубліковано - 2.10.2012 15:55 | Всі новини | Версія для друку

Руїну подолано. Тігіпко визнав соціальний дефолт держави?
Руїну подолано. Тігіпко визнав соціальний дефолт держави?
Віце-прем’єр-міністр, Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко повідомив ефірі Радіо Свобода, що зараз немає можливості задовольнити вимоги чорнобильців-страйкарів.

«Платити сьогодні пенсію 15-20 тисяч, на якій наполягають у першу чергу ті люди, які зараз страйкують, чи перейти до так званих виплат «шість, вісім, десять», коли інвалід третьої групи повинен отримувати 6 600, другої групи – 8 800, першої групи – 11 тисяч гривень, то це забагато, як на мене. І сьогодні ми просто не в змозі забезпечити такі виплати. Тому це питання буде залишатися», – сказав Сергій Тігіпко у програмі «Ваша свобода».

Віце-прем’єр-міністр України зауважив, що разові виплати тим, «хто часто бастує», за рішенням судів складають « 500 тисяч, 600 тисяч гривень, які повинні Пенсійним фондом бути сплачені. Я вважаю особисто, що це не вирішення питання».

Також Сергій Тігіпко наголосив, що наразі чорнобильцям безпрецедентно підняли пенсію.

«Ми підняли пенсії «чорнобильцям», які не піднімалися, до речі, 10 років, на 90% у середньому. Сьогодні пенсія інваліда-«чорнобильця» більша, ніж пенсія учасника бойових дій, і набагато більша, ніж середня пенсія по Україні», – пояснив міністр.

Коментуючи протестні акції чорнобильців Сергій Тігіпко сказав: «Людина отримала 20 тисяч гривень пенсії – буде він залишати протести чи ні? Не буде. Але я теж хотів спитати. А вчительці, яка попрацювала 40 років, ми забезпечимо 20 тисяч гривень пенсії? А тому, хто пропрацював у сільському господарстві, 20 тисяч ми можемо забезпечити? А в країні 3 мільйони 700 тисяч людей, які сьогодні отримують пенсію менше ніж тисяча гривень! Ми про цих людей не повинні думати? Ми повинні забезпечити тільки цих людей? Тому є солідарна певна відповідальність у державі. І піти на таке державі сьогодні надзвичайно важко. Ми не можемо на це піти».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.