Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Це найбільш корупційна виборча кампанія

Вибори-2012 5467 переглядів

Опубліковано - 25.10.2012 17:00 | Всі новини | Версія для друку

Це найбільш корупційна виборча кампанія
Це найбільш корупційна виборча кампанія
Нинішня виборча кампанія є рекордсменом за масштабами використання корупційних технологій.

Про це у коментарі Тиждень.ua заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«З точку зору масштабів підкупу - це найбільш корупційна кампанія, на превеликий жаль», - заявив експерт.

«Головним чином це за рахунок мажоритарників. Саме там використовується ця технологія. Тому що за партійними списками все ж таки не так сильно», - додав він.

Фесенко зазначив, що підкуп виборців став на цих виборах «дуже масштабною, фактично такою всеосяжною тенденцією».

«Все це починалося ще в 2001 році. І протягом 2000-х років це були поодинокі випадки, в основному це було на місцевих виборах, на проміжних виборах. Певним переломом стали вибори 2008 року в Києві. Тоді всі побачили, що це працює, працює навіть в столиці України. І на цих виборах, оскільки з’явилася мажоритарна складова, це використовувалося потужно, масштабно. І немає ніяких покарань за це», - наголосив експерт.

«Це серйозно руйнує сам виборчий процес. Фактично змагання програм, особистостей, політичних образів - воно заміщується змаганням гаманців», - зазначив Фесенко.

При цьому експерт відзначив, що «цей підкуп не працює як технологія, яка гарантує абсолютний результат». Він пояснив, що «є змагання різних гаманців і це певною мірою девальвує саму технологію, оскільки не зрозуміло за кого саме проголосують виборці, коли змагаються декілька «гаманців».

«Друга тенденція більш позитивна, більш важлива: все ж таки значна частина виборців не хоче брати в цьому участь. Хоча далеко не всі», - зазначив Фесенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.