Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Благими намірами... Зворотня сторона заборони куріння

Добробут 5295 переглядів

Опубліковано - 15.01.2013 12:39 | Всі новини | Версія для друку

Благими намірами... Зворотня сторона заборони куріння
Благими намірами... Зворотня сторона заборони куріння
У столичних барах і кафе через місяць з моменту набуття чинності закону про заборону куріння, дозволяють порушити заборону, щоправда, за окрему плату і за спецінструкцією, а також в разі хорошого замовлення і пристойних чайових/

Як пише газета «Сегодня», в одному з пивбарів столиці дозволяють палити в разі замовлення від 150 грн на людину та чайових – 30 грн і більше.

В іншому київському пабі, неподалік від Бессарабського ринку, дозволено курити в туалеті.

Так, отримавши від відвідувачів повторне замовлення, співробітник закладу про прохання покурити, схвально кивнув і провів інструктаж: «Ідіть в дамську кімнату, попіл збивайте в раковину, загашені під водою недопалки – в урну».

Незважаючи на те, що штрафи за куріння серйозні – 170-340 грн для фізосіб і від 1000 до 10 000 для господарів кафе – в столиці будуть продовжувати курити. Так вважає президент асоціації ресторанів України Ольга Насонова. «Для деяких барів клієнти, що курять, – це спосіб виживання. Наведу конкретний приклад: місячний дохід однієї київської кав’ярні становить 400 тис. грн. Після введення закону заклад втратив 20% клієнтів, а це 80 тис. грн. Навіть якщо вони кілька разів на місяць платитимуть максимальний штраф, у будь-якому разі залишаться в плюсі», - пояснює ресторатор.

У свою чергу начальник ЦГЗ київської міліції Ігор Михалко каже, що перевірки проводяться. «За місяць було складено більше 1000 адмінпротоколів», - зазначив Михалко.

А ось один із авторів законопроекту про заборону куріння Євген Царьков вважає, що січень є втраченим місяцем для будь-якої законодавчої ініціативи: «Після свят органи контролю почнуть наводити лад. У Туреччині та Австрії аналогічний закон пройшов адаптаційний період близько трьох місяців. Тому я вважаю, що в громадських закладах Києва повністю заборонять курити уже влітку».

Як повідомлялося раніше, 16 грудня 2012 року в Україні набув чинності закон про заборону куріння в громадських місцях, зокрема, в кафе, барах та ресторанах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.