Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українцям, які вчаться за свій кошт, обіцяють податкову знижку

Добробут 5512 переглядів

Опубліковано - 22.01.2013 16:01 | Всі новини | Версія для друку

Українцям, які вчаться за свій кошт, обіцяють податкову знижку
Українцям, які вчаться за свій кошт, обіцяють податкову знижку
У тих українців, які в минулому році платили за своє навчання (середня професійна або вища освіта) або навчання члена своєї сім’ї першого ступеня споріднення, є право на податкову знижку.

Про це повідомили в Державній податковій службі України. Таким чином, громадяни можуть повернути з бюджету суму витрачених коштів за навчання, але не більше 15% (ставка податку).

Для отримання такої знижки необхідно до 31 грудня 2013 року включно, тобто протягом всього 2013 року, подати до ДПІ за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

"Але найважливіше - наявність документів, що підтверджують суми коштів, сплачених за навчання. До переліку таких документів входять квитанції, фіскальні або товарні чеки, касові ордери на прибуток, договір з навчальним закладом, довідка про отримані у звітному році доходи, документи, що підтверджують ступінь споріднення", - пояснюють податківці.

Чиновники також повідомляють, що для прискорення проведення податковим органом розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, рекомендується відразу надавати в органи разом з декларацією копії зазначених документів.

"Важливо знати, якщо до кінця 2013 року ви не скористалися правом на нарахування податкової знижки за результатами 2012 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься", - додають в ДПС.

Як відомо, податкова знижка - це сума витрат платника податку у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) протягом звітного року, на суму яких дозволяється зменшення суми загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати, отриманої за результатами такого року (стаття 166 Податкового кодексу).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.