Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки “покращення”. Темпи росту середньої зарплати за рік впали у півтора рази

Добробут 5566 переглядів

Опубліковано - 28.01.2013 10:05 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки “покращення”. Темпи росту середньої зарплати за рік впали у півтора рази
Хроніки “покращення”. Темпи росту середньої зарплати за рік впали у півтора рази
Офіційні зарплати українців у минулому році зростали в півтора рази повільніше, ніж роком раніше, повідомили в Держстаті.

Лише завдяки дефляції підвищення реальних доходів залишилося на рівні 11%. Експерти не очікують у 2013 році прискорення темпів зростання оплати праці - в кращому випадку компанії закладають 10-відсоткове збільшення зарплат. При цьому навіть держава створює схеми економії на оплаті праці, пише Комерсант.

Офіційна заробітна плата українців в середньому по країні в грудні виросла на 9%, до 3377 грн, що менше, ніж у попередні роки, повідомили в Держстаті.

Передноворічне підвищення зарплат в грудні 2011 року склало 12%, а в 2010 році - 11,7%. Найістотнішу надбавку до зарплати отримали чиновники - зарплати в секторі держуправління зросли на 17,6% (до 4390 грн).

Високі темпи зростання доходів відзначені і в інших секторах, пов’язаних з держбюджетом: охорона здоров’я (+16,1%, до 2594 грн) і освіта (+10,3%, до 2767 грн). Таке підвищення окладів лише почасти можна пояснити переглядом розміру мінімальної зарплати з 1 грудня на 1,43%, до 1134 грн.

Оплата праці в промисловості зросла на 6,6%: найзначніший ріст спостерігався в енергетичній сфері (+17,5%), а металургам і зовсім знизили оклади на 0,8%.

Падіння окладів в авіації (-2,8%) могли викликати проблеми, що виникли в компанії "АероСвіт". За рік зарплати зросли на 10,6%, що набагато менше, ніж у 2011 році, - 16,2%.

Втім, у зв’язку з тим, що минулий рік завершився споживчої дефляцією, реальні доходи українців другий рік поспіль ростуть на 11%.

Експерти ринку в цілому погоджуються з цими даними. "Наші дослідження показують, що рівень оплати праці в Україні в минулому році збільшився на 8-10%. При цьому в промисловості не було великих підвищень, а різке зростання оплати праці ми спостерігаємо лише в окремих секторах, наприклад у IT", - говорить керівник департаменту рекрутмента кадрового холдингу АНКОР Ірина Прудникова. За її даними, високі темпи зростання оплати праці спостерігалися у фахівців із закупівель і продажів і кваліфікованих працівників високотехнологічних компаній.

Держава також стало менш щедрою. Мінімальна зарплата в поточному році збільшиться на 7,4%. Однак якщо в минулому році оклади і, відповідно, тарифну сітку переглядали п’ять разів на рік, то в поточному році це станеться лише двічі: у січні (+1,15%) і грудні (+6,19%). Завдяки цій схемі в середньому по року мінімальні заробітки зростуть всього на 1,67%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.