Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столичні комунальники стверджують, що дороги знищила стихія

Регіональні новини Регіон: м.Київ 6481 перегляд

Опубліковано - 12.02.2013 14:59 | Всі новини | Версія для друку

Столичні комунальники стверджують, що дороги знищила стихія
Столичні комунальники стверджують, що дороги знищила стихія
Представники комунальної служби Київавтодор назвали основні причини проблемних доріг у столиці.

Як повідомляє газета Сегодня, посилаючись на представників відомства, головною причиною є ускладнення погодних умов.

"Через складні погодні умови - сніг, лід, дощ - дорожнє покриття псується у рази швидше." Наприклад, коли взимку від’ємні температури, асфальт просто "розриває" зсередини. Сніг і лід, звісно, потрібно очищати", - говорять у Київавтодорі.

У комунальній службі зазначають, що обробляють вулиці протиожеледними матеріалами і очищають їх від снігу від 3 до 7 разів на добу. У першу чергу піддаються обробці центральні вулиці, по яких рухається громадський транспорт.

"Потрібно розуміти, що не відбувається диво, і, якщо пішов снігопад і ускладнилися погодні умови, комунальні служби не можуть, ніби змахнувши чарівною паличкою, відразу зробити так, щоб став чорним асфальт і сухою дорога. Цього не може бути тому, що є технологічні процеси, які передбачені технічними правилами. Там чітко написано, що через півгодини після початку снігопаду виїжджає техніка та починає обробляти покриття сіллю. Після цього відбувається реакція солі із хлором, який є її складовою частиною, але має минути деякий час, щоб ця реакція почалася, і лід почав танути. Однак автомобілі прискорюють змішування снігу із сіллю, тоді з’являється так звана "каша", - розповідають у Київавтодорі.

Снігоочисні машини, в основному, виїжджають у нічний час, коли зменшується потік автомобілів. Вони збивають вали снігу у бік, потім сніг збирається і вивозиться з міста.

Причому у Київавтодорі наголошують, що дороги можна ремонтувати лише в суху погоду.

Також однією із серйозних причин руйнування дорожнього покриття є пересування по місту багатотонних вантажівок.

"По Києву зараз їздять 40 - тонні вантажівки. Це дуже важкі машини, і коли вони їдуть, іде колосальне навантаження на асфальт. Приклад тому-проспект Перемоги, дорожнє покриття якого дуже сильно розбите. Але по ньому ж весь час їздять величезні важкі вантажівки", - розповідають у Київавтодорі.

Внаслідок впливу важких мас на дорожнє покриття, воно зношується набагато швидше. Наприклад, на Великій Окружній, де постійно проїжджає величезна кількість багатотонних фур, на даний момент асфальт перебуває в жахливому стані.

"Проблема полягає в тому, що коли закладали дорожнє покриття у столиці, ніхто не думав, що по ньому будуть їздити такі величезні важкі фури та вантажівки. Але зараз вони їздять, і просто розбивають асфальт", - зазначають у Київавтодорі.

Як відомо, сьогодні вранці, 12 лютого, через нічний снігопад у Києві зафіксовані восьмибальні затори. За даними сервісу Яндекс.Пробки, рух транспорту у Києві утруднений, місцями утворилися затори. Крім того, зафіксовано понад десять дорожньо-транспортних пригод.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.