Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна продовжить спостереження за впливом радіації на біорізноманіття у Чорнобильскій зоні

Довкілля 17567 переглядів

Опубліковано - 20.02.2013 23:53 | Всі новини | Версія для друку

Україна продовжить спостереження за впливом радіації на біорізноманіття у Чорнобильскій зоні
Україна продовжить спостереження за впливом радіації на біорізноманіття у Чорнобильскій зоні
В Україні продовжиться реалізація спільного з ООН проекту з дослідження впливу радіації на біорізноманіття в Чорнобильській зоні.

країна запропонувала керівництву ООН кілька напрямків співробітництва в рамках захисту навколишнього середовища.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, ці питання обговорювалися на зустрічі посла України в Кенії і Танзанії, постійного представника України при Програмі ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП, UNEP) та постійного представника України при Програмі ООН з населених пунктів Володимира Бутяги і радника міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Маркелова з заступником генерального секретаря ООН, виконавчим директором ЮНЕП Ахімом Штайнером.

"Українська сторона запропонувала на розгляд керівництву ООН кілька напрямів співпраці. Основний з них - продовження реалізації спільного проекту з дослідження впливу радіації на біорізноманіття в Чорнобильській зоні, що є першим за п’ять років спільним масштабним екологічним проектом ЮНЕП і Мінприроди, який буде імплементовано на території України", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу виконавчий директор ЮНЕП позитивно сприйняв можливість дати початок проекту технічної допомоги ЮНЕП з розробки Концепції розвитку сталого споживання та виробництва в Україні, а також підтримки ЮНЕП спільної ініціативи Мінприроди та НТУУ "Київський політехнічний інститут" щодо створення GRID-Kiev на базі працюючого Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку в Україні, Міжнародного союзу вчених з моделі успішної реалізації існуючого GRID-Warsaw.

Штайнер також підтримав ініціативу української сторони щодо зміцнення позицій ЮНЕП в Україні та розгляду можливості відкриття офісу Програми ООН у країні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.