Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Аматціемс – «Місто Сонця» в Латвії

Довкілля 17635 переглядів

Опубліковано - 4.03.2013 10:35 | Всі новини | Версія для друку

Аматціемс – «Місто Сонця» в Латвії
Аматціемс – «Місто Сонця» в Латвії
Латвійський мільйонер реалізував в околицях міста Цесіс фантастичний проект. Викупивши 30 000 гектарів лісу в горбистій місцевості, він побудував «Місто Сонця», де діють особливі правила і люди ведуть зовсім інший спосіб життя.

Згідно з умовами проекту, всі будинки, а їх на території 300, зведені з екологічно чистих матеріалів. За кожним будинком закріплено ділянку від 0,4 до 1,3 га, на якій є невелике озеро та ліс.

Всі будинки в екопоселенні обладнані центральною каналізацією (вона прокладена спецтехнікою під корінням сосен і ялин), високошвидкісним Інтернетом і електроенергією. Обігріваються будинку в основному теплом від Землі – в кожному будинку є геотермальний тепловий насос зі свердловиною 90-100 м, що перетворює енергію Землі в теплоенергію. Цієї теплоенергії цілий рік достатньо для обігріву будинку та підігріву гарячої води. І тільки в холодні зимові дні жителі вдаються до розпалу каміна, яким оснащений кожен будинок.

З вікон кожного окремого будинку не видно інші будинки. Це стало можливо за рахунок горбистого рельєфу місцевості і грамотного планування.

У лісовому місті заборонені паркани. Це екологічно чиста зона з усіма наслідками, що випливають з цього, – по місту вільно розгулюють козулі та інша живність, і ніщо не повинно заважати їх переміщенню. З цієї ж причини в містечку заборонено утримувати на ланцюгу собак, які гавкотом можуть налякати диких, але нешкідливих тварин – собаки, за умовами селища, можуть знаходитися тільки в будинках.

Ініціатор проекту розповідає: "Ідея побудувати таке селище прийшла до мене в голову, коли я зрозумів, що хочу жити у власному упорядкованому будинку біля води, який розташований в мальовничому місці в лісі. Через що я створив Аматціемс, де сьогодні живе моя родина – я і мої діти й онуки, мої друзі та однодумці – люди зі схожими поглядами на життя, вимогами до місця проживання і навколишнього середовища.

Зізнаюся, що спочатку я створив проект з чисто егоїстичних мотивів – хотілося створити комфортне «середовище проживання» для себе коханого. За прикладом подібних селищ в інших країнах і на підставі мого особистого бачення того, як, живучи в облаштованому місці, можна бути в хороших стосунках з сусідами і природою, не порушувати життя диких тварин, і були розроблені Внутрішні правила селища.

Ці правила створені для людей, які поділяють моє бачення, людей, які не вважають ці правила забороною, людей, які готові до шанобливого ставлення до оточуючих – від дотримання тиші до утримання прилеглої території. Правила, наприклад, передбачають, що в межах селища у вечірній час і вночі не дозволяється шуміти, не дозволяється будувати паркани, а так само звертають увагу на те, що собака – друг людини, який не повинен сидіти на ланцюгу."
Аматціемс – «Місто Сонця»
Аматціемс – «Місто Сонця»

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.