Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки “покращення”. На скільки виростуть ціни на “народні” автомобілі

Добробут 6998 переглядів

Опубліковано - 15.03.2013 10:45 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки “покращення”. На скільки виростуть ціни на “народні” автомобілі
Хроніки “покращення”. На скільки виростуть ціни на “народні” автомобілі
Збільшення ввізного мита на найпопулярніші моделі авто - з об’ємом двигуна від 1 до 2,2 л - може бути оскаржено в рамках СОТ. Зараз же дилери готуються до зростання цін на іномарки на 10-15%.

Про це пише газета Коммерсантъ-Украина в статті Чужие здесь не ездят.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про введення спецзаходів щодо імпорту легкових автомобілів в Україну і визначення додатково до існуючого мита зборів у розмірі 6,46% - 12,95%.

Місцеві виробники, хоча і схвалюють рішення влади, впевнені, що поява нових мит в такому розмірі виявиться напівзаходом. "Держава йде в правильному напрямку, але ці заходи не захистять місцевий автопром, а лише виведуть його на рівні умови з імпортерами, - повідомив виданню голова правління ЗАЗу Микола Євдокименко.

Подібну ідею підтримує керівник наглядової ради Єврокару Олег Боярин. "Мінімальні мита на імпорт автомобілів повинні становити не менш ніж 30%. Необхідно також звільнити від сплати податків ввезення комплектувальних для організації виробництва. В нинішніх умовах банки не дають нам кредитів для створення автовиробництва, вважаючи це занадто ризикованим", - зазначає він.

У свою чергу, у Всеукраїнській асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) повідомили, що протягом місяця ключові автоімпортери можуть закрити свою діяльність в Україні. В організації наголосили, що після введення в 2002 році спецмита на російські автомобілі в розмірі 31,7% їхні ціни на українському ринку підскочили на 38%, при цьому місцеві виробники використовували дану ситуацію і також підняли ціни своїх машин.

Глава департаменту маркетингу і реклами концерну Ніко Менеджмент Ярослав Вовк зазначає, що група Ніко (імпортер Mitsubishi) останні чотири роки діє з негативною рентабельністю і не збереже ціни на існуючому рівні. "Дистрибутори та дилери в Україні в середньому працюють з маржею 3-8%, тому імпортери швидше за все не зможуть зберегти ціни на колишньому рівні, і вартість машин у середньому зросте на 10-15%", - заявив він.

"Потенційні покупці просто сховають свої гроші "під подушку". Люди перестануть брати кредити в банках. Це загальмує банківську систему і приведе до відсутності зростання реальних зарплат і надходжень до Пенсійного фонду, скорочення персоналу, зростання безробіття", - нарікає глава представництва Citroen Україна Лоїк Сібрак. Він зазначив, що компанія планує змінити модельний ряд так, щоб якомога менше автомобілів потрапило під дію спецмита.

У свою чергу, гендиректор УкрАвтоВАЗу Ігор Вознюк зазначив, що компанія веде переговори з виробником про зменшення відпускної ціни на автомобілі Lada. "Думаю, що нам вдасться домовитися про деяке зниження ціни, але зменшити свою маржу доведеться і дилерам, і дистриб’юторам. Втім, ціни на автомобілі все одно зростуть, оскільки ми не в змозі компенсувати весь обсяг мита", - наголосив він. За його словами, подібне держрегулювання може відродити інтерес АвтоВАЗу до запуску виробництва однієї-двох своїх моделей на потужностях українських заводів.

Додамо, що минулого року напередодні прийняття комісією подібного рішення низка країн-імпортерів, включаючи ЄС і Японію, заявили, що введення спецмита Україною стане порушенням норм СОТ. "Враховуючи, що ключові торгові партнери України заявили про необґрунтованість введення таких заходів ще в ході розслідування, то найближчим часом варто очікувати ініціювання ними консультацій, що передують зверненню до процедури врегулювання суперечок в рамках СОТ", - говорить радник юридичної фірми Саєнко Харенко Наталя Микольська.

У представництві ЄС обіцяють опублікувати офіційну позицію щодо введення Україною захисних заходів у п’ятницю.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.