Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кам’янецька фортеця засяє червоними шпилями

Самоврядування Регіон: Хмельницька область 16649 переглядів

Опубліковано - 29.03.2013 01:20 | Всі новини | Версія для друку

Кам’янецька фортеця має отримати зовсім інше освітлення
Кам’янецька фортеця має отримати зовсім інше освітлення
До «Відкриття туристичного сезону-2013», яке заплановане на 19-20 квітня, кам’янецька фортеця має отримати зовсім інше освітлення.

У вечірній та нічний час замок буде сяяти новими кольорами, серед яких будуть білий, червоний та трішки жовтого, повідомляє “Портал актуальних новин”.

Остаточний проект майбутнього підсвічення затвердили 26 березня. За словами заступника міського голови Кам’янець-Подільского Сергія Бабія, новий варіант освітлення запропонувала фірма «Полтава-Паритет», яка вже виконувала підсвічення Новопланівського мосту.

Після того, як влада отримала новий ескізний проект, було вирішено відмовитися від попередніх п’яти варіантів, які на сайті міської ради були виставлені на громадське обговорення. Жоден із цих варіантів не набирав достатньої кількості схвальних відгуків. До речі, такі варіанти пропонувала фірма із Житомира.

Полтавський варіант у «білій хаті» одразу схвалили, проте все-таки запитали думки у фахівців – НІАЗу та музею-заповідника, яким також сподобалася майбутня світлова оздоба фортеці.

Тому вирішено не втрачати час на додаткові голосування та обговорення. Роботи обіцяють розпочати у найкоротший термін.

Сергій Бабій попросив кам’янчан одразу не критикувати запропонований варіант, а дочекатися результату. Обіцяє, що він повинен сподобатися і гостям і мешканцям міста.

Вартість проекту поки не називається, але відомо, що ведуться переговори про його максимальне здешевлення за рахунок поступок фірми-виконавця робіт.

Довідка. Архітектурно-декоративна підсвітка Старого замку виконана в 2004 році. Тоді встановили 49 лампових прожекторів, які освітлювали вежі та стіни замку. З часом ресурс освітлювальних приладів технічно вичерпався: з 49 прожекторів працюють лише 11. Потребує покращення безпека прокладеної електричної мережі та здійснення її часткової заміни на південному дворі замку та кількох вежах.

Міська рада підтримала пропозицію міського голови Михайла Сімашкевича про оновлення декоративної підсвітки об’єкту національного значення Старого замку.

Однією з умов було використання енергоємних сучасних світлодіодних технологій.
Кам’янецька фортеця засяє червоними маківками
Кам’янецька фортеця засяє червоними маківками

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.