Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки “покращення”. Влада готує підвищення тарифів на газ і електроенергію

Добробут 5894 перегляди

Опубліковано - 16.05.2013 12:54 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки “покращення”. Влада готує підвищення тарифів на газ і електроенергію
Хроніки “покращення”. Влада готує підвищення тарифів на газ і електроенергію
ВР у першому читанні проголосувала за законопроект № 2107 "Про внесення змін до деяких законів щодо встановлення тарифів, яким пропонується передати НКРЕ встановлювати ціни на електроенергію і газ для населення.

Автором законопроекту є депутат Павло Корж (Партія регіонів), пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, зараз будь-яка зміна тарифів приймається НКРЕ за погодженням з Кабінетом міністрів.

У пояснювальній записці автор законопроекту пояснює цілі його прийняття тим, що це "усуває правову прогалину в регулюванні повноважень органів державної влади в частині встановлення цін і тарифів на електроенергію та природний газ для населення".
Очевидно, маються на увазі зобов’язання України перед Енергоспівтовариством передати ці функції незалежного регулюючому органу в особі НКРЕ.

Джерело видання в Міненерговугілля пояснило, що прийняття даного законопроекту необхідне у зв’язку із запланованим до кінця року підвищенням цін на електроенергію і газ для населення.

"На нас тиснуть виробники електроенергії та постачальники газу. Насамперед приватні компанії, які зацікавлені в тому, щоб поставляти енергоносії населенню зі значно більш високою нормою рентабельності, ніж сьогодні", - говорить співрозмовник.

За його словами, уряд не міг взяти на себе відповідальність щодо збільшення цін на електроенергію і газ для населення, оскільки це могло викликати соціальне невдоволення. "Тому було вирішено передати це право НКРЕ - незалежному органу влади, який не несе політичної відповідальності", - пояснив співрозмовник.

За даними джерела в НКРЕ, вже до кінця року можна чекати зростання цін на електроенергію для населення на 25%, а на газ - на 20%. Підвищення цін на газ для населення та ПЕК є ключовою умовою відновлення співпраці з МВФ.

Нагадаємо, раніше член Нацкомпослуг Валерій Кальченко заявив, що тарифи на теплову енергію в Україні підвищуватися не будуть.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.