Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Азаров відкрив всі карти: прощавай, Євросоюз, - Україна прямує до членства в «Мутному союзі»

Назад в СРСР 9150 переглядів

Опубліковано - 29.05.2013 18:11 | Всі новини | Версія для друку

Азаров відкрив всі карти: прощавай, Євросоюз, - Україна прямує до членства в «Мутному союзі»
Азаров відкрив всі карти: прощавай, Євросоюз, - Україна прямує до членства в «Мутному союзі»
Україна не збирається обмежуватися статусом спостерігача в Митному союзі. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров в інтерв’ю телевізійному каналу «Бєларусь-1».

"Ми не збираємося обмежуватися статусом спостерігача. Уже зараз при уряді України створено групу достатньо компетентних фахівців, яка вивчає можливість приєднання України до цілого ряду угод, які створюють правове поле Митного Союзу, а згодом створять правове поле єдиного економічного простору. Для нас цілком можливе приєднання до цілого ряду угод", - зазначив Азаров, повідомляє РБК-Україна.

Статус спостерігача для України питання майже вирішене. Сьогодні Вища Євразійська економічна рада підтримала наміри України отримати статус спостерігача в Митному союзі. За словами Президента України Віктора Януковича, підписання меморандуму відбудеться на засіданні Ради глав урядів СНД у Мінську 31 травня. Кабінет міністрів України схвалив проект меморандуму з країнами МС про надання Україні статусу спостерігача в цьому об’єднанні ще 22 травня. Також Україна подала заявку на надання їй статусу спостерігача у Вищій Євразійській економічній раді.

Однак, заступник генерального секретаря ЄврАзЕС Сергій Глазьєв пояснив, що вступити в Євразійський союз Україна зможе, попередньо вступивши в Митний союз. Митний союз у рамках Євразійського економічного співтовариства є формою торгово-економічної інтеграції Білорусі, Росії і Казахстану, що передбачає єдину митну територію, в межах якої у взаємній торгівлі виробами не застосовуються митні мита та обмеження економічного характеру, за винятком спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів.

У статусі спостерігача при МС Україна матиме представництво при Євразійської економічної комісії, зможе брати участь у засіданнях колегії Євразійського союзу, а також брати участь у підготовці документів, проте не володітиме правом голосу.

На початку квітня Президент України Віктор Янукович заявляв, що Україна почне розглядати можливість приєднання до окремих положень МС Росії, Білорусії і Казахстану після того, як отримає статус спостерігача. Вступ України до МС може допомогти в переговорах про ціну російського газу. Принаймні, Росія неодноразово заявляла, що членство країни в Митному Союзі буде приводом для перегляду ціни.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.