Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НБУ готує “сюрприз”: пропонує обмежити операції з електронними грошима до 25 тис. грн на місяць

Добробут 5983 перегляди

Опубліковано - 30.05.2013 22:12 | Всі новини | Версія для друку

НБУ готує “сюрприз”: пропонує обмежити операції з електронними грошима до 25 тис. грн на місяць
НБУ готує “сюрприз”: пропонує обмежити операції з електронними грошима до 25 тис. грн на місяць
Національний банк України (НБУ) пропонує обмежити загальну суму електронних грошей за операціями протягом місяця, до 25 тис. грн.

Про це йдеться в проекті змін до положення про електронні гроші в Україні, оприлюдненому на офіційному сайті регулятора для громадського обговорення.

"Загальна сума електронних грошей, на яку здійснюються операції протягом місяця не повинна перевищувати 25 тис. грн, за винятком, коли сума в 8 000 або більше погашається протягом того ж місяця на вимогу користувача", - йдеться в проекті.

Також у цьому проекті НБУ пропонує встановити перелік банківських послуг з електронними грошима для клієнтів, уточнити вимоги до агентів емітентів електронних грошей, зобов’язати емітентів погоджувати правила випуску електронних грошей до початку такого випуску з НБУ і надавати НБУ інформацію про своїх агентів для ведення реєстру.

Як повідомляється, проект розроблено з метою приведення нормативних документів НБУ у відповідність з нормами чинного законодавства, та його громадське обговорення триватиме до 1 липня поточного року.

За даними Нацбанку, обсяг електронних грошей в обігу в Україні в першому кварталі 2013 року виріс на 42% порівняно з показником першого кварталу 2012 року. Сума операцій з використанням електронних грошей в першому кварталі 2013 року становила 511 тис. грн, збільшившись вдвічі в порівнянні з минулим роком.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.